goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #25

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

‘@realDonaldTrump does not exist’

Trump

Een (nu ex-)medewerker van Twitter besloot donderdag om het Twitteraccount van de Amerikaanse president af te sluiten. 11 heerlijke minuten lang was de notificatie op het twitteraccount ‘@realDonaldTrump does not exist‘. Natuurlijk was dit niet van blijvende aard, maar de ex-medewerker van Twitter wordt wereldwijd geprezen als een ware held.

Wonen in een boomhut in Amsterdam

Amsterdam

Okee, de kop is ietwat overdreven want het is natuurlijk niet een echte boomhut, maar de realiteit is net zo tof! In Amsterdam wordt namelijk een houten duurzame woontoren gebouwd met maar liefst 21 verdiepingen! De woontoren zal Haut worden genoemd en zal vlakbij het Amstelstation worden gebouwd. Alhoewel de woontoren niet helemaal zal bestaan uit hout is het concept wel heel leuk en wordt er bij de bouw volop nagedacht op CO2 opslagmogelijkheden en hergebruik na de levensduur van de woontoren. Mooi om te zien dat duurzame bouw ook bij deze grote projecten steeds vaker een belangrijke rol speelt.

Het gat in de ozonlaag is kleiner geworden

Earth Overshoot Day

Ruimtevaartorganisatie NASA maakte deze week bekend dat uit metingen is gebleken dat het gat in de ozonlaag aan het krimpen is. De ozonlaag beschermt onze planeet tegen schadelijke uv-straling en zonder deze beschermende laag is er geen leven op onze planeet mogelijk. In de jaren ’80 en ’90 maakte men zich enorme zorgen om het groeiende gat in de ozonlaag. De huidige omvang van het gat heeft hetzelfde formaat als in 1988 en dat is goed nieuws. Het gat wordt mede kleiner omdat de schadelijke cfk’s die voorheen werden gebruikt in koelkast tegenwoordig verboden zijn. Natuurlijk betekent dit niet dat de klimaatproblematiek tot een einde is, maar het is goed nieuws over een probleem dat zo lang een grote reden tot zorg was en het biedt hoop voor alle andere klimaatproblemen waar we nu mee kampen.

Nestlé stopt met het gebruik van kooi-eieren

10x wat te doen met lege eierdozen

Levensmiddelenproducent Nestlé maakte deze week bekend dat zij zullen stoppen met het gebruik van kooi-eieren in hun producten. Kooi-eieren zijn eieren van kippen uit legbatterijen en kooien en alhoewel er al veel maatregelen zijn genomen op dit gebied, zijn er nog steeds veel grote bedrijven die voor de productie van hun levensmiddelen wel gebruik maken van deze goedkope en dieronvriendelijke eieren. Juist daarom is het ook zo’n belangrijke stap dat een groot bedrijf als Nestlé, met merken als Maggi, KitKat, Nescafé, Smarties en Haägen-Dazs, de kooi-eieren in de ban doet.There are no comments

Add yours