5x duurzaam winkelen bij Wibra

5x duurzaam winkelen bij Wibra

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzaamheid en willen actieve stappen zetten om hun dagelijks leven te vergroenen. Maar, hoe doen je dat als je een beperkt budget hebt en niet in een stad woont waar je op elke hoek van de straat een hippe conceptstore hebt met duurzame gadgets? Nou, ik kan je vertellen dat duurzaam leven en duurzame producten aanschaffen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Steeds meer grote winkels hebben hun assortiment uitgebreid met handige duurzame producten die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn. Voor jouw glazen (weck)potten ga je naar de Xenos, zonnepanelen kopen we gewoon bij IKEA, biologisch katoenen hemdjes zijn volop verkrijgbaar bij HEMA en herbruikbare koffiebekers voor onderweg en katoenen tasjes zijn werkelijk waar overal te koop. Om jullie te laten zien dat duurzaam winkelen in elke winkelstraat van Nederland mogelijk is deel ik handige tips voor duurzame producten in de schappen van de meest favoriete winkels van winkelend Nederland. Op deze manier wil ik laten zien dat duurzaam leven helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Vandaag in de schijnwerpers: Wibra.

Wibra is een oer-Hollandse winkelketen die al sinds 1956 in ons straatbeeld te zien is. Wibra, dat staat voor Wierdsma & Braam, verkoopt huishoudartikelen, kleding, textiel en nog heel veel meer tegen lage prijzen. Daarmee is de winkel vergelijkbaar met ketens als Zeeman, Blokker, Big Bazar en Action en onverminderd populair bij het grote publiek. Alhoewel je dit brede assortiment tegen lage prijzen nauwelijks duurzaam kunt noemen, zijn er wel degelijk producten bij Wibra te koop die helemaal passen bij een duurzame lifestyle. Ik tip vandaag 5 van deze producten voor een duurzame lifestyle.

#1 Duurzaam schoonmaken

5x duurzaam winkelen bij Wibra

In een duurzaam huishouden probeer je natuurlijk schoon te maken met zoveel mogelijk natuurlijke producten en met een blok zeep, soda en azijn kom je al een heel eind. Bij Wibra kun je heel voordelig zakken kristal soda en flessen schoonmaakazijn kopen.

#2 Persoonlijke verzorgingsproducten

5x duurzaam winkelen bij Wibra

Wibra heeft een breed aanbod aan verzorgingsproducten voor zowel vrouwen, mannen en kinderen, maar veel van deze merken zijn helaas niet echt duurzaam te noemen. Gelukkig kun je iets duurzamer winkelen voor persoonlijke verzorgingsproducten als je let op de ingrediëntenlijst, een dierproefvrij keurmerk of kiest voor biologische producten. Bij Wibra verkopen ze bijvoorbeeld de producten van Inecto: producten op basis van natuurlijke en veelal biologische oliën die ook nog eens dierproefvrij zijn. Het is niet 100% duurzaam, maar het is een goed begin.

#3 Voorraaddoosjes

5x duurzaam winkelen bij Wibra

Bij Wibra vind je een breed assortiment aan voorraaddoosjes in allerlei soorten en afmetingen. Een duurzaam huishouden is natuurlijk een huishouden dat zo min mogelijk verspilt en met deze doosjes kun je etensresten eenvoudig bewaren, lunches voorbereiden en voedingsmiddelen veilig opbergen zodat het zo lang mogelijk goed blijft.

#4 Herbruikbare drinkbekers

5x duurzaam winkelen bij Wibra

De winkel heeft een divers aanbod aan lunchboxen en drinkbekers voor jong en oud. Alhoewel nagenoeg alles in het assortiment plastic is, is het toch vele malen duurzamer om herbruikbare bekers en een lunchbox te gebruiken om eten en drinken in mee te nemen, dan plastic broodzakjes en wegwerpbekers.

#5 Verpakkingsvrije poetsdoeken

5x duurzaam winkelen bij Wibra

Voor de grote schoonmaak in huis zijn herbruikbare poetsdoeken natuurlijk vele malen duurzamer dan wegwerpdoekjes. Bij Wibra kun je allerlei schoonmaakdoekjes kopen, vaak ook zonder plastic verpakking. Kies bij voorkeur niet voor microvezeldoekjes. Alhoewel deze doekjes goed schoonmaken, laten ze wel microplastics los in de was en deze minuscule plasticdeeltjes belanden in ons milieu.

5 x duurzaam winkelen bij Wibra

Nog meer duurzaam winkelen:

2 gedachten over “5x duurzaam winkelen bij Wibra”

    1. Tof om te horen dat je het een leuke reeks vindt! Ik probeer op Awkward Duckling het minimalisme en duurzaam leven zo toegankelijk mogelijk te maken en hoop dat ook met deze reeks te bereiken. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn in mijn optiek en hopelijk spreekt het aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *