biologische markt Frederiksoord

Biologische markt Frederiksoord

Elke vrijdag wil ik jullie op Awkward Duckling graag kennis laten maken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de biologische markt Frederiksoord die elke zaterdag wordt georganiseerd bij De Tuinen van Frederiksoord.

De Tuinen van Frederiksoord is een bijzondere locatie waar je twee stichting vindt die tuinen onderhouden met diverse planten, bloemen en bomen. De Stichting Gehandicaptentuin beheert een gemakstuin die laat zien dat je door inrichting, plantkeuze en gereedschapsgebruik ook met een handicap of op hogere leeftijd nog kunt tuinieren. De Stichting Fruithof Frederiksoord heeft verschillende boomgaarden in het beheer waar je meer dan 800 verschillende appelbomen, perenbomen en pruimenrassen kunt bewonderen. Zo hopen zij deze variatie in rassen te behouden en te verspreiden. Elke week kun je een bezoek brengen aan deze bijzondere locatie voor de biologische markt Frederiksoord die wordt georganiseerd op het parkeerterrein.

biologische markt Drachten

Tijdens de biologische markt Frederiksoord kun je winkelen voor een divers aanbod aan biologische, lokale en verse boodschappen bij de aanwezige kramen. Het aanbod bevat bijvoorbeeld brood en banket, groente en fruit, kaas en zuivelproducten, delicatessen, vlees en vleeswaren, drogisterijwaren, diervoeding en zelfs kleding. Op de markt kun je onder andere jouw boodschappen doen bij de kraam van Bakkerij Bolhuis. Biologische drogisterijwaren worden aangeboden door Klaas van der Schaaf en voor de meest smakelijke olijven en tapenades kun je op de markt terecht bij de kraam van Lekkere Olijf. Voor biologische eetbare plantjes kun je terecht bij de kraam van Salie Anders en ook op deze markt is kaasboer Rosier aanwezig met biologische kazen en zuivelproducten.

biologische markt Drachten

De biologische markt Frederiksoord is elke zaterdag te bezoeken van 10.00 uur tot 14.00 uur op de parkeerplaats van de Tuinen van Frederiksoord aan de Majoor van Swietenlaan 1-a in Frederiksoord. Voor meer informatie over de markt en de aanbieders kun je een bezoek brengen aan de Facebookpagina van de biologische markt Drachten. Hier vind je namelijk ook informatie over de biologische markten die wekelijks worden georganiseerd in Dokkum, Leeuwarden en Frederiksoord.

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: http://biomarktleeuwarden.weebly.com/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *