Biologische markt Apeldoorn

Biologische markt Apeldoorn

Elke vrijdag wil ik jullie op Awkward Duckling graag kennis laten maken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de biologische markt Apeldoorn die elke donderdag te bezoeken is in het centrum van de stad.

Ik kom vrij regelmatig in Apeldoorn omdat het vlakbij Deventer ligt, het aanbod qua winkels een goede aanvulling is op wat er in Deventer is en omdat de CODA bibliotheek van Apeldoorn absoluut de reis waard is. Meestal pakken we de trein naar Apeldoorn op zaterdag en treffen we de reguliere warenmarkt in het centrum aan, maar dat is zeker niet de enige markt in de stad. Apeldoorn staat bekend om de warenmarkten en heeft maar liefst 4 verschillende markten elke week. Op donderdag kunnen liefhebbers van lokaal en biologisch eten een bezoek brengen aan de kramen van de biologische markt op het Leienplein.

Biologische markt Apeldoorn

Alhoewel de grote warenmarkt op zaterdag op het Marktplein in Apeldoorn een flinke omvang heeft en zelfs een keer is verkozen tot de beste markt van Nederland, is de biologische markt in Apeldoorn erg bescheiden met slechts drie kramen. Toch kun je hier toch nog wel goed terecht voor enkele fijne biologische en verse producten. De kraam van Bakkerij Driekant is hét adres voor vers brood en divers banket. Voor kaas en andere zuivelproducten kun je terecht bij de kraam van Biosmaak. Tot slot is de kraam van De Zonnegaard aanwezig voor verse en biologische groente en fruit.

De kramen van de biologische markt Apeldoorn zijn elke donderdag te bezoeken van 09.00 uur tot 14.00 uur op het Leienplein in het centrum van Apeldoorn. Kijk voor meer informatie over de markt en de aanbieders op de Facebookpagina van de biologische markt Apeldoorn.

Ook leuk in Apeldoorn:

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/Biologische-markt-Apeldoorn-456531977881332/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *