De 5 smaken van Joël

Kijktip: De 5 smaken van Joël

Ik ben gek op documentaires en kijk graag naar foodprogramma’s en als deze twee elementen met elkaar worden gecombineerd ben ik al vanaf het prille begin groot fan. Vandaag dat ik enorm benieuwd ben naar de nieuwste NPO serie ‘De 5 smaken van Joël’. In deze nieuwe serie gaat culinair journalist en zelfverklaard alleseter Joël Broekaert op onderzoek uit om de oorsprong achter onze 5 basissmaken te ontdekken.

De 5 smaken van Joël

De nieuwe serie ‘De 5 smaken van Joël’, die vandaag van start gaat, draait helemaal om smaak. Hoe komt het dat wij zout, zoet, bitter, zuur en umami proeven en wat is hiervan het nut? Waarom zijn we altijd op zoek naar zoetigheid en waarom was zout vroeger zo schaars?Joël Broekaert reisde voor deze reeks afleveringen de wereld over op zoek naar de geschiedenis van zout, zoet, bitter, zuur en umami en probeert te ontdekken wat deze smaken precies zijn en hoe we deze smaken proeven. Hij brengt een bezoek aan wetenschappers, chef-koks en smaakmakers om de antwoorden op al deze vragen te vinden en bezoekt bijzondere locaties. Zo reist hij af naar een zoutvlakte in Ethiopië, de kust van Japan, de Afrikaanse jungle en, dichter bij huis, ‘t Gooi in eigen land.

De 5 smaken van Joël

De nieuwe serie ‘De 5 smaken van Joël’ is vanaf vandaag, woensdag 1 november, wekelijks te zien om 20.25 uur op NPO2. In elke aflevering staat één smaak centraal en in de zesde en laatste aflevering verdiept hij zich in de smaak van de toekomst. Voor meer informatie over het programma kun je een kijkje nemen op de website van de NPO.

Bron foto’s: KRO-NCRVThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge