bonen

World Food Day 2017

Op 14 oktober is het World Food Day en wordt er stilgestaan bij ons dagelijks voedsel, voedselproductie en de toekomst van onze voeding. Natuurlijk wordt er ook in Nederland volop aandacht besteed aan deze bijzondere dag. Vorig jaar vond het grote event voor World Food Day in Rotterdam plaats, deze aankomende editie wordt georganiseerd in Ede. Op deze zaterdag staat Ede geheel in het teken van voedsel en valt er van alles te beleven in en rond de stad.

Tijdens World Food Day staat de herkomst en toekomst van ons voedsel centraal. Tijdens deze editie in Ede valt er van alles te beleven in en rond de stad. Het programma bestaat uit diverse talkshows, excursies, films, workshops en natuurlijk een uitgebreide markt met heerlijke hapjes, drankjes en gezellige muziek bij de Mauritskazerne. Je kunt een talkshow bijwonen waar de makers van de Keuringsdienst van Waarde komen vertellen over hun ontdekkingen en de voedingsindustrie, of een talkshow bezoeken waar gezondheidsmythes worden ontrafeld. Je volgt hier een workshop waar je leert een vis te fileren, krijgt een masterclass over groente van Jonathan Karpathios of leert toekomstkoken met Pierre Wind. Op het terrein van de Mauritskazerne wordt ook een streekmarkt georganiseerd waar je geniet van heerlijk lokale lekkernijen en waar je even plaats kunt nemen voor een hapje, drankje en een dansje.  Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in en rond Ede. Zo kun je op excursie om meer te leren over Remeker kaas, kun je de hei op, leer je alles over de eetcultuur in de moskee, ga je mee op supermarktsafari, leer je alles over de wereld van het voedseltransport of ga je de stal in. Het programma biedt voor iedereen wat wils en is leuk voor zowel jong als oud.

World Food Day 2017 vindt plaats op zaterdag 14 oktober van 11.00 uur tot 20.00 uur in en rond de Mauritskazerne in Ede. De meeste activiteiten op het programma zijn gratis, maar voor sommige excursies en activiteiten wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd of is het noodzakelijk om vooraf een gratis ticket te reserveren. Al deze informatie en het volledige programma van de dag vind je op de website van World Food Day.There are no comments

Add yours