Vrij Van Veggie Food Fair

De Vrij Van Veggie Food Fair

Onlangs bracht ik een bezoek aan de Vrij Van Veggie Food Fair in Utrecht: een beurs geheel gericht op plantaardig eten en eten met bepaalde dieetrestricties. De beurs bestond uit twee zones: een ‘vrij-van’ zone, voor iedereen met een voedselallergie, -intolerantie of een specifiek dieet, en een ‘veggie’ zone, waar iedereen die een plantaardig dieet volgt naar hartenlust kon shoppen en proeven. Op de beurs kon je als bezoeker kennismaken met diverse mooie merken, lezingen en kookworkshops bijwonen en natuurlijk ook lekker eten en drinken. Er was van alles te beleven en proeven voor iedereen die vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, vleesvrij, melkvrij, kippeneivrij, notenvrij, alcoholvrij, sulfietvrij, tarwevrij, sojavrij, pindavrij, nikkelvrij en vetvrij eet en drinkt!

Vrij Van Veggie Food Fair

Ik bezocht de Vrij Van Veggie Fair op zaterdagochtend. De beursvloer was gelukkig nog relatief rustig en ik had alle tijd om rustig bij de diverse stands te kijken. Tijdens de beurs waren verschillende leuke merken en bedrijven aanwezig met hun producten. Bij de stands kon je een gesprekje aanknopen om meer informatie te krijgen over het aanbod, maar natuurlijk ook een hapje proeven of al dat lekkers direct inslaan. Op het gebied van plantaardig eten waren hier stands van onder andere Charly’s All is Fair, Maza, Koko Dairy Free, Professor Grunschnabel, The Vegan Frog en Vegasus te bezoeken. Natuurlijk was er ook genoeg aanbod op het gebied van bijvoorbeeld glutenvrije, notenvrije en suikervrije voeding. Zo waren de stands van onder andere de Natuurwinkel, Sharp Sharp, YAM Glutenvrij, Lieke Is Vrij, Dr. Schär, De Hobbit, Seamore en Ekoplaza te bezoeken. De meeste aandacht tijdens het event ging toch wel uit naar glutenvrij en plantaardig eten. Niet zo gek als je beseft dat beide eetpatronen enorm populair zijn en er steeds meer aandacht is voor deze producten.

Vrij Van Veggie Food Fair

Tijdens mijn bezoek was ik in de gelegenheid om een lezing bij te wonen van Jos Wietses van Stichting Plenty Food over ‘Plants can feed the world!’. Zij houden zich bezig met het vraagstuk wereldhonger en zetten zich in voor voorlichting en hulp op locatie. Hij besprak de mogelijkheden en voordelen van plantaardig eten om wereldhonger te bestrijden. Andere interessante lezingen die op het programma stonden waren onder andere ‘How to eat vegan?’ Van Alexander Gershberg, ’30 dagen minder vlees, zo begin je eraan’ van Viva Las Vega’s en ‘Is glutenvrij eigenlijk gezond?’ van Carlijn Bröring. Daarnaast stonden er ook diverse kookdemonstraties op het programma waar je glutenvrij of plantaardig leerde koken. In de Green Area hadden bezoekers bovendien de gelegenheid om kennis te maken met Lisa van Lisa Goes Vegan, Harmke van Miss Glutenvrij en Mirte van FODMAP Foodies.

Vrij Van Veggie Food Fair

Mijn bezoek aan de Vrij Van Veggie Food Fair was niet al te lang. Alhoewel ik wel een aantal leuke stands ontdekte en gek ben op lekker eten, sprak een gedeelte van het aanbod mij toch iets minder aan. Wellicht ook omdat ik al bekend was met veel van de merken en deze al op andere beurzen heb bezocht. Daarnaast vond in datzelfde weekend ook de Duurzame Week Utrecht plaats en wilde ik hier ook graag nog een bezoek aan brengen. In mijn sociale netwerk was er wel veel belangstelling voor de beurs en ik verwacht dan ook zeker dat de beurs een vervolg zal krijgen. Om op de hoogte te blijven van toekomstige events kun je een bezoek brengen aan de website van de Vrij Van Veggie Food Fair.There is 1 comment

Add yours

Post a new comment