SLA

Saladebar SLA

Alhoewel de saladebar SLA al een aantal jaar bestaat, was ik tot voor kort nog nooit bij één van hun vestigingen binnen geweest. Een schande, ik weet het, maar het kwam er simpelweg gewoon nooit van. Onlangs was ik echter een dagje in Utrecht om een bezoek te brengen aan de Vrij Van Veggie Food Fair en de Duurzame Week Utrecht en was ik in de gelegenheid om hun nieuwste vestiging in Hoog Catharijne te bezoeken. Alhoewel ik voorheen dit grote winkelcentrum in Utrecht zo snel mogelijk doorrende omdat er niets te beleven was, begint het winkelcentrum nu echt ergens op te lijken en kun je hier steeds meer beleven. De vestiging van SLA is hier een goed voorbeeld van omdat je nu eindelijk écht lekker kunt eten en drinken in het winkelcentrum.

SLA

SLA is een saladebar waar je kunt genieten van heerlijke en gezonde hapjes en drankjes. De saladebar is begonnen als familiebedrijf en opende de eerste vestiging in 2013 aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Sinds die tijd heeft de saladebar een enorme groei doorgemaakt en opende de één na de andere vestiging in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem. As we speak heeft SLA maar liefst 6 vestigingen in Amsterdam, 2 vestigingen in Den Haag, 1 vestiging in Haarlem en 3 vestigingen in Utrecht! Er zijn dus genoeg locaties waar je tegenwoordig kennis kunt maken met het fijne menu van SLA.

SLA

Bij SLA werken ze met pure, verse en biologische ingrediënten die zoveel mogelijk lokaal en in het seizoen zijn. Ze werken nauw samen met zorgvuldig gekozen partners met een vergelijkbare instelling, zoals ArmedAngels, Oathie, Nicemakers, BUMI en Single Estate Coffee. Door de nadruk op het seizoen en het lokaal eten wisselt het menu elke drie maanden en keer op keer word je weer verrast met nieuwe gerechten en combinaties. Ze serveren hier gerechten als een Indian tempeh bowl, een zoete aardappel-falafel salade of een salade met gerookte zalm. Hier geen saaie salades, maar salades met kleur, smaak en diversiteit qua ingrediënten. Je kunt kiezen voor één van de (seizoens)salades op het menu, maar er is ook volop ruimte om je eigen salade samen te stellen en er zijn genoeg opties en mogelijkheden voor zowel vegetariërs en veganisten als mensen met een glutenallergie of lactose intolerantie. De saladebar is natuurlijk vooral bekend geworden vanwege hun heerlijke salades, maar er staat nog veel meer op het menu. Zo serveren ze hier echt heerlijke gebakjes, smoothies en sappen en diverse (maaltijd)soepen. Ik proefde de Marokkaanse kikkererwtensoep en was direct verkocht!

SLA

Natuurlijk staat SLA bekend om het lekkere eten, maar ook het interieur is zeker het vermelden waard. Dezelfde zorg die zij in hun menu stoppen, zie je ook terug in het interieur. De vestigingen zijn allemaal anders, maar gelijk in uitstraling en aankleding. Er wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen en de bar is vormgegeven als een soort kas in elke vestiging. De zaken zijn licht en ruim en stralen een rust uit waardoor je hier graag even plaatsneemt om te werken of juist rustig te eten en drinken. Bij SLA zijn ze enorm trots op hun interieur en op hun website bieden ze iedereen de gelegenheid om online een kijkje te nemen in hun diverse vestigingen. Dat zou ik ook zeker doen want mijn foto’s doen de vestigingen geen recht aan.

SLA

Ben jij nu ook benieuwd geworden naar de heerlijke gerechten van SLA? Bezoek dan één van de vestigingen van SLA in Amsterdam, Haarlem, Utrecht of Den Haag. Op de website van SLA vind je alle adressen van de locaties en de openingstijden. Hier kun je ook het menu inkijken en het interieur bewonderen van alle vestigingen. De gerechten van SLA zijn zo’n succes dat het restaurant ondertussen al twee kookboeken heeft uitgegeven waarin ze hun recepten prijsgeven. In het boek ‘SLA: Easy salads‘ vind je diverse recepten voor snelle en smakelijke salades die je zelf kunt maken en in het boek ‘SLA‘ vind je heel veel verschillende soorten recepten voor groene en verantwoorde gerechten, van salades en soepen tot smoothies en gebakjes. Je kunt je wel voorstellen dat ik nu dat kookboek moet hebben natuurlijk!

Dit artikel bevat affiliatelinks naar Bol.com. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *