Let’s Gro

Let’s Gro

Dat Groningen een ontzettend gezellige, innovatieve en verrassende stad is, zal voor niemand meer echt als een verrassing komen. De laatste jaren heeft de stad zich bewezen als een heuse voorloper op het gebied van innovatie en duurzaamheid en de leuke initiatieven en hotspots blijven opkomen in de stad. Dat Groningen nog lang niet uitontwikkeld is, blijkt ieder jaar weer tijdens het festival Let’s Gro. Dit evenement vindt jaarlijks plaats in het hart van Groningen en draait volledig om de toekomst van Groningen.

Tijdens Let’s Gro maken bezoekers kennis met alles dat Groningen heeft te bieden op het gebied van economie, sociale innovatie, ICT en duurzaamheid. Het stadsfestival is voor iedereen die wil nadenken en debatteren over de toekomst van Groningen. Het programma is ontzettend uitgebreid en biedt voor ieder wat wils. Zo kun je deelnemen aan de Tour du Boer: een agrarische toer door de provincie Groningen. Leer meer over tiny houses en de mogelijkheden in Groningen in de tiny house bij de der Aa-kerk of de innovaties op het gebied van fietsen en autorijden in Groningen tijdens de diverse bijeenkomsten over mobiliteit. In de Urban Gym op de Grote Markt kun je terecht voor fysieke en mentale fitness en worden lezingen gegeven over mentale en fysieke gezondheid.  De Biosphere is ook te vinden op de Grote Markt. Deze bijzondere installatie is op een planten gebaseerd waterfilter dat vervuild water geschikt maakt voor menselijk gebruik. Dit is slechts een kleine greep uit het ruime programma: er staat nog heel veel meer leuks op de planning voor de vier dagen van Let’s Gro.

Let’s Gro vindt plaats van 1 tot en met 4 november rondom de Grote Markt in Groningen. Voor meer informatie over het festival of om het uitgebreide programma te bekijken, kun je een bezoek brengen aan de website van Let’s Gro. Hier kun je heel eenvoudig zoeken naar leuke evenementen die passen bij jouw interesses op de dag dat jij het festival bezoekt. Je kunt ook een handige app downloaden waarin je alle activiteiten kunt vinden en zo jouw eigen programma kunt samenstellen. Dat is nog eens handig!

Bron foto: https://letsgro.nl/There are no comments

Add yours