goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #22

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Modehuis Gucci zegt gedag tegen bont

Fashion

Deze week las ik op Nu.nl dat het grote modehuis Gucci heeft besloten geen bont meer te gaan gebruiken in toekomstige collecties. Dit is een belangrijke stap naar een bontvrije kledingindustrie want Gucci was altijd groot fan van bont in de collecties. Ik hoop natuurlijk dat andere modehuizen snel zullen volgen.

Jumbo lanceert Veggie Chef

Veggie Chef

Supermarktketen Jumbo heeft deze week een grote lijn met vegetarische en veganistische producten gelanceerd. Het nieuwe assortiment bestaat uit 21 vegetarische en 19 veganistische producten en speelt vooral in op de toenemende populariteit van vleesvervangers. Ik heb de producten zelf al in de schappen zien liggen en de keuze is enorm!

De Vegetarische Slager hoeft de etiketten niet aan te passen

De Vegetarische Slager

Na alle commotie vorige week over de zogenaamd misleidende en verwarrende etiketten op de producten van De Vegetarische Slager maakte de NVWA deze week bekend dat De Vegetarische Slager de etiketten op de producten niet hoeft aan te passen. De waarschuwing en dreigende boete voor de producent bleek achteraf toch niet te zijn voor de fysieke producten, maar enkel voor eventueel verwarrende teksten op hun website. De NVWA liet weten het ‘misverstand’ te betreuren. De Vegetarische Slager heeft de omschrijvingen op de website aangepast en nu zou alles, volgens de NVWA, weer volgens de voorschriften moeten zijn.

McDonald’s introduceert een veganistische burger

McDonald's

Je weet pas echt wanneer iets mainstream wordt als een keten als McDonald’s een trend omarmt. Veganisme is hier to stay: McDonald’s in de Finse stad Tampere heeft een veganistische burger aan het menu toegevoegd. De nieuwe burger is geïntroduceerd als proefproject tot 21 november, maar veganisten wereldwijd doen al een bescheiden vreugdedansje. Ik ben persoonlijk absoluut geen fan van McDonald’s, maar ook ik vind dit een mooie stap voorwaarts.

3 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #22”

  1. De vegaburger van Mcdonalds in Nederland is nu al vegan, voor zover ik weet. En een stuk lekkerder dan de andere burgers! Ben wel benieuwd naar die nieuwe vegan burger, misschien krijgen wij vegans dan zelfs ooit keus bij de Mac!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *