goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #21

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Frankrijk doet plastic servies en bestek in de ban

plastic bestek

Deze week werd bekend dat er een nieuwe wet is aangenomen in Frankrijk die stelt dat al het wegwerpservies en -bestek vanaf 2020 gemaakt moet zijn van natuurlijk materiaal of biologisch afbreekbaar materiaal.  De nieuwe wet is onderdeel van de Energy Transition for Green Growth: een ambitieus Frans plan om klimaatverandering aan te pakken. Frankrijk is lekker op dreef, nu Nederland nog!

De plastic broodzak krijgt serieuze concurrentie

brood

Wij gebruiken nu al tijden, naar grote tevredenheid, een aantal katoenen zakken voor ons wekelijks brood en onze weekendbroodjes. Alhoewel het ontzettend handig in gebruik is, merk ik dat er nog best vreemd op gereageerd wordt en dat wij tot een behoorlijke minderheid hiermee behoren. Gelukkig is er een verschuiving gaande. Zo ontdekte ik deze week dat Bakkerij Kees Grutter in Monnickendam actief op zoek was naar een alternatief voor de plastic broodzak en deze heeft gevonden in de katoenen broodzak! De broodzakken zijn verkrijgbaar bij de bakkerij, naast de ‘reguliere’ plastic zakken. Ik hoop dat de zakken een hit worden en dat meer bakkers zoveel initiatief gaan tonen.

Groene kas voor Amsterdamse school

kas

Het Amsterdamse Comenius Lyceum beschikt vanaf volgend jaar over een eigen kas in samenwerking met de Hortus. In de kas zal de school tijd besteden aan diverse duurzame projecten en krijgen leerlingen de kans om meer te leren over het groeien en bloeien van gewassen. De kas maakt onderdeel uit van de Econasium-leerlijn van de school. Dit houdt in dat de leerlingen van de school een groot deel van hun tijd bezig zijn met duurzame projecten.

De Vegetarische Slager moet de productnamen veranderen

De Vegetarische Slager

Afgelopen week was er enorm veel te doen om de producten van De Vegetarische Slager. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maakte namelijk bekend dat er een klacht was ontvangen over de productnamen van De Vegetarische Slager: deze zouden misleidend en verwarrend zijn. Dat de producent De Vegetarische Slager heet en dat er overal op de verpakking vermeld wordt dat het product geen vlees bevat is blijkbaar niet duidelijk genoeg. Alhoewel dit bericht natuurlijk op zich geen goed nieuws is, is de enorme media aandacht die hierop volgde dat wel degelijk. Het leek wel of heel Nederland zich uitsprak tegen de beslissing van de NVWA en De Vegetarische Slager werd op deze manier mooi geprofileerd met al de gratis reclame. Lekker bezig!

Bron foto 1: Kawai Harasai @ Unsplash

2 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #21”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *