Firma Pickles

Firma Pickles Burgers & Wines

Alhoewel ik nu al geruime tijd vegetarisch eet, kan ik nog zeker wel genieten van een goede burger. Het aanbod aan vegetarische burgers wordt steeds ruimer en er zijn steeds meer restaurants en concepten die echt goede vega(n) burgers op het menu hebben staan. Eén van mijn favoriete adresjes voor een goede burger is Firma Pickles. Ik geef toe: er zijn restaurants waar meer vegetarische opties op het menu staan, maar de unieke combinatie van wijn met een burger maakt het hem toch!

Firma Pickles opende in 2013 de deuren van hun eerste restaurant in Utrecht en sinds die tijd is de populariteit van het restaurant flink gegroeid. In 2014 openden ze hun tweede zaak in de Markthal in Rotterdam en later ook op De Pier in Scheveningen. Sinds die tijd is er ook nog een vestiging aan de Biltstraat in Utrecht en een vestiging op het Centraal Station van Den Haag bijgekomen. Daarnaast hebben ze een foodtruck die het hele land afreist en te bezoeken is bij de gezelligste foodfestivals. De laatste jaren was fastfood met een culinaire twist sowieso erg in trek en groeide het aantal burgerzaken flink, maar Firma Pickles is altijd één van mijn favorieten gebleven door de fijne atmosfeer, de slimme combinatie van burgers met wijn en de heerlijke burgers op het menu.

Firma Pickles

Firma Pickles onderscheidt zich van andere burgerzaken door de unieke combinatie van wijn en burgers en de grote nadruk op kwaliteit. De burgers worden bereid van biologisch vlees en daarnaast hebben ze ook een visburger en een vegetarische burger op het menu staan. Voor vleeseters zijn vooral The Pickles Burger, The Hot Jalapeno Burger en The Double Cheese Burger echte aanraders. Toen ik nog wel vlees at waren dit mijn favorieten. Voorheen serveerden ze bij Firma Pickles de heerlijke New Zealand Kumera Burger, een veggieburger van zoete aardappel. Deze staat tegenwoordig helaas niet meer op het menu, maar de vega Tahiniburger van kikkererwten met harissa hangop en za’atar klinkt net zo lekker! Natuurlijk kun je de burgers op het menu naar eigen inzicht aanpassen met diverse toppings naar keuze. Naast het burgeraanbod en de lekkere frietjes kun je hier kiezen uit meer dan 30 verschillende soorten wijn. Natuurlijk kun je hier ook gewoon plaatsnemen voor een goed glas wijn met iets lekkers als je niet zo’n burgerfan bent. Op het menu staan diverse smakelijke gerechtjes voor bij een glas wijn, zoals een kaasplank, een mixed veggie plank of brood met diverse dips. Ook is er een aparte sectie op het menu voor de kroketterie. Zo kun je kiezen voor een portie bitterballen, geitenkaaskroketjes, garnalenkroketten of chorizokroketten.

Je vindt Firma Pickles aan de Drieharingenstraat 1-3 en de Biltstraat 1 in Utrecht. Daarnaast heeft Firma Pickles een vestiging in de Markthal in Rotterdam, op de Pier in Scheveningen en op Den Haag CS. Voor meer informatie over dit fijne burgerrestaurant kun je een bezoek brengen aan de website van Firma Pickles. Hier kun je meer informatie vinden over Firma Pickles, de verschillende locaties van het restaurant en kun je een blik werpen op de menukaart. Je kunt er ook voor kiezen om jouw favorieten thuis te laten bezorgen in Utrecht, Rotterdam en Den Haag via Deliveroo, Foodora of Thuisbezorgd.nl.There are no comments

Add yours