Fair Fashion Festival

Fair Fashion Festival Utrecht

Op zondag 22 oktober krijgt fair fashion alle aandacht tijdens het Fair Fashion Festival in Utrecht. Het Fair Fashion Festival is een festival waar alles draait om eerlijke mode en de laatste fashiontrends. Het festival begon 5 jaar geleden in Utrecht, maar was zo’n succes dat het al snel ook werd georganiseerd in Groningen en Rotterdam. In mei dit jaar vond de tweede editie in Groningen plaats, in juni in Rotterdam en nu is het weer de hoogste tijd om duurzame mode te laten shinen in Utrecht, de stad waar het festival begonnen is.

Het Fair Fashion Festival Utrecht is een samenwerking tussen Stichting Young & Fair, Fairtrade Gemeente Utrecht en Utrecht4GlobalGoals. Zij willen met dit festivals een platform bieden aan diverse ondernemers en ontwerpers die laten zien dat de modewereld wel degelijk kan veranderen. Dat kleding duurzamer geproduceerd kan worden, dat de keten transparanter kan zijn en dat verantwoorde kleding voor een grote groep mensen toegankelijk kan zijn. Tijdens het festival komen diverse merken en ontwerpers aan bod en kunnen bezoekers kennismaken met eerlijke mode in diverse stijlen en in diverse prijsklassen.

Fair Fashion Festival

Tijdens het festival wordt eerlijke mode op diverse manieren in het zonnetje gezet. Zo kun je als bezoeker de laatste collecties bewonderen tijdens de modeshows van Dastoon, Nukuhiva, Kuyichi, LIV Stores, Goodfibrations, Zen by Sen, Monique Collignon, SKOT Fashion en Guave. In de Winkel van Sinkel en in de straten naar het Stadhuisplein toe vind je een grote markt waar diverse merken en ondernemers hun eigen stand hebben. Zo kun je een bezoek brengen aan de pop-up store van de RESHARE Store, maar ook de stands van onder andere Kuyichi, UnikBlends, Zazu Amsterdam, Alolola, Pangaea Clothing, Studio JUX, Sus & So, Nukuhiva, LIV Stores, Mind Your Bag en Lizet van der Knaap. Je kunt ook deelnemen aan één van de workshops op deze dag. Zo leer je bij de workshop van Indiaan in je Kast hoe jij jezelf kunt stylen zonder dat je nieuwe items hoeft aan te schaffen en bij de workshop van Sustainalize hoe je duurzaam kunt ondernemen. Daarnaast vinden er diverse interessante lezingen plaats, onder andere door Lili Rengifo van Wana Bana Design over de kledingindustrie in India, Hailey Noa van Palace of Bliss over het verduurzamen van jouw garderobe en Natalie Dobson over de duurzame standaard binnen de internationale modewereld en de vele belangen die hierachter schuilen.

Het Fair Fashion Festival vindt plaats op zondag 22 oktober van 13.00 uur tot 19.00 uur bij De Winkel van Sinkel en op het Stadhuisplein in Utrecht. De entree is geheel gratis, maar voor sommige activiteiten is het reserveren van een plekje nodig en wordt een bijdrage gevraagd. Voor meer informatie of het reserveren van een plek voor één van de lezingen of workshops kun je een bezoek brengen aan de website van het Fair Fashion Festival.

Bron foto’s: Fair Fashion FestivalThere are 2 comments

Add yours

Post a new comment