Utrecht

Duurzame Week Utrecht 2017

Op 10 oktober is het in ons land de Dag van de Duurzaamheid en op en rond deze datum worden talloze prachtige duurzame activiteiten en initiatieven opgestart. Eén van deze jaarlijks terugkerende evenementen is de Duurzame Week Utrecht: een hele week waarin alle duurzame initiatieven, bedrijven, individuen en organisatie uit de stad in het zonnetje worden gezet. Tijdens de Duurzame Week Utrecht ontdek je wat deze prachtige stad allemaal te bieden heeft op het gebied van duurzaamheid, maar ligt ook een sterke nadruk op verbinding en toekomstige ontwikkeling.

Het hart van het themafestival is het Domplein in Utrecht en hier vind je deze week een bijzondere grote glazen kas welke dient als ontmoetingsplek, waar diverse activiteiten plaatsvinden en waar je kunstinstallaties en productpresentaties kunt bezoeken. Zo kun je hier tijdens het event lezingen bijwonen van inspirerende personen als Jan Terlouw, Markus Schmid, Ramon Beuk en Babette Porcelijn. Buiten de kas om is er natuurlijk ook van alles te beleven. Zo kun je een bezoek brengen aan de Duurzame Markt, waar je kennismaakt met allerlei mooie merken en producten, de documentaire Before the Flood bekijken in de Solar Cinema, deelnemen aan een pubquiz of genieten van een hapje, drankje en dansje tijdens de VrijMiBo onder de Dom. Er wordt door de diverse deelnemers daarnaast onder andere een Vegan Hotspot Tour, een kinderkledingruilevenement, een Climate Change Comedy Night, een wandelsafari en een workshop mini ecosystemen georganiseerd. Er is dus genoeg te beleven op het gebied van duurzaamheid voor jong en oud in Utrecht tijdens deze bijzondere week.

De Duurzame Week Utrecht vindt plaats van zaterdag 7 tot en met zaterdag 14 oktober in en rond Utrecht met het Domplein als hart van het festival. Voor alle praktische informatie of om het programma te bekijken kun je een bezoek brengen aan de website van de Duurzame Week Utrecht.

2 gedachten over “Duurzame Week Utrecht 2017”

  1. Wat interessant, ik wist helemaal niet dat er een duurzame week was in Utrecht! Die lezingen klinken erg leuk, ik ga kijken of ik tijd kan maken om er heen te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *