5x duurzaam winkelen bij Big Bazar

5x duurzaam winkelen bij Big Bazar

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzaamheid en willen actieve stappen zetten om hun dagelijks leven te vergroenen. Maar, hoe doen je dat als je een beperkt budget hebt en niet in een stad woont waar je op elke hoek van de straat een hippe conceptstore hebt met duurzame gadgets? Nou, ik kan je vertellen dat duurzaam leven en duurzame producten aanschaffen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Steeds meer grote winkels hebben hun assortiment uitgebreid met handige duurzame producten die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn. Voor jouw glazen (weck)potten ga je naar de Xenos, zonnepanelen kopen we gewoon bij IKEA, biologisch katoenen hemdjes zijn volop verkrijgbaar bij HEMA en herbruikbare koffiebekers voor onderweg en katoenen tasjes zijn werkelijk waar overal te koop. Om jullie te laten zien dat duurzaam winkelen in elke winkelstraat van Nederland mogelijk is deel ik vanaf nu handige tips voor duurzame producten in de schappen van de meest favoriete winkels van winkelend Nederland. Op deze manier wil ik laten zien dat duurzaam leven helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Vandaag in de schijnwerpers: Big Bazar.

Big Bazar is een winkelformule die nog niet zo heel lang in het straatbeeld voorkomt, maar die in slechts enkele jaren enorm is gegroeid in ons land. De keten opende de allereerste winkel in 2007 in Apeldoorn en heeft ondertussen al winkels in heel Nederland en ook enkele filialen in België. Qua aanbod is Big Bazar vergelijkbaar met Action: je vindt hier echt van alles voor superlage prijzen en het assortiment wisselt regelmatig. Dit is niet perse duurzaam natuurlijk, maar dat betekent niet dat je hier niet terecht kunt voor duurzame producten. Ik heb enkele duurzame producten in de schappen van Big Bazar op een rij gezet.

#1 Biologische verzorgingsproducten

5x duurzaam winkelen bij Big Bazar

Het aanbod verzorgingsproducten bij Big Bazar lijkt steeds meer te groeien. Je vindt hier vooral de grote, niet zo duurzame, merken als Axe, Sanex, Fa en Palmolive, maar gelukkig ontdekte ik laatste enkele producten van het biologische merk Inecto in de schappen.

#2 Glazen weckpotten

5x duurzaam winkelen bij Big Bazar

In een duurzame keuken zijn glazen (weck)potten onmisbaar. Je gebruik de potten om restjes in te bewaren, maaltijden en drankjes in te bereiden en etenswaren in te bewaren. Bij Big Bazar heb je de keuze uit diverse glazen potten en weckpotten uit het assortiment.

#3 Duurzame schoonmaakproducten

5x duurzaam winkelen bij Big Bazar

Om goed schoon te maken heb je niet allerlei ingewikkelde middelen nodig. Een beetje Aleppo- of Marseillezeep, soda en azijn doen al wonderen. Bij Big Bazar kun je de schoonmaakazijn van Groenland kopen voor een mooi prijsje.

#4 Biologisch afbreekbare zakjes

5x duurzaam winkelen bij Big Bazar

Iedereen die groente- en fruitafval apart inzamelt kent het probleem: waar bewaar je dit afval? In een plastic zakje kun je het niet opsparen omdat deze niet biologisch afbreekbaar zijn, maar zonder zakje geeft veel rommel. Biologisch afbreekbare zakjes zijn daarvoor echt een uitkomt. Helaas composteren ze niet zo eenvoudig als wenselijk is, maar het is altijd een goed alternatief voor plastic en gewoon verkrijgbaar bij Big Bazar.

#5 Herbruikbare drinkbekers en -flessen

5x duurzaam winkelen bij Big Bazar

De makkelijkste manier om afval uit te sparen is om herbruikbare bakjes, flesjes en bekers te gebruiken die je overal mee naartoe kan nemen. Rosti Mepal is een heel bekend merk dat robuuste producten voor onderweg produceert en een aantal van deze producten zijn verkrijgbaar bij Big Bazar.

Nog meer duurzaam winkelen:

5x duurzaam winkelen bij Big Bazar

1 gedachte over “5x duurzaam winkelen bij Big Bazar”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *