Dutch Earth Week

Dutch Earth Week

Limburg gaat voor duurzaam! Van 10 tot en met 14 oktober wordt in deze mooie provincie de Dutch Earth Week georganiseerd: een bijzondere themaweek boordevol duurzame activiteiten en waarbij iedereen wordt uitgedaagd om duurzaam te denken en duurzaam te doen. Het thema van deze editie van de Dutch Earth Week is No Waste en diverse ondernemers, organisaties en initiatieven die zich bezighouden met afvalvermindering, duurzaamheid en een circulaire economie krijgen een platform tijdens dit bijzondere event.

De Dutch Earth Week gaat van start op de nationale Dag van de Duurzaamheid en is een initiatief van Daan Prevoo, Limburgs gedeputeerde van Energie, Duurzaamheid en Wonen. Dit jaar vindt de allereerste editie plaats van dit nieuwe jaarlijkse evenement en deze hele week met het thema No Waste biedt een podium aan duurzame initiatieven, organisaties, individuen, ondernemers, denkers en doeners. Het programma is divers en de activiteiten vinden door de hele provincie plaats. Je kunt gedurende deze dagen lezingen bijwonen van bijvoorbeeld Het Zero Waste Project of Jan Terlouw of je kunt fietsen voor een smoothie. Bezoek één van de Repair Cafés in de provincie of laat jouw kledingstuk of schoenen maken tijdens de Repair Day. Leer alles over de circulaire economie in de praktijk en ontdek de circulaire initiatieven in Venlo tijdens een unieke fietstocht. Op het programma staat voor ieder wat wils en door de hele provincie is op diverse locaties en in diverse winkels en bedrijven iets te beleven.

Dutch Earth Week vindt plaats van dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 oktober op diverse locaties in Limburg. Voor een overzicht van alle activiteiten en deelnemers kun je een kijkje nemen op de website van Dutch Earth Week. Op de website vind je ook een overzicht van de No Waste Heroes van de Dutch Earth Week: individuen die zich op hun eigen manier inzetten voor een duurzamere en mooiere wereld. Wil je zelf ook graag iets ondernemen? Neem dan een kijkje bij de Duurzame Daden. Hier vind je diverse inspirerende initiatieven en acties waar jij ook een groot verschil mee kunt maken.There are no comments

Add yours