Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid 2017

Elk jaar op 10 oktober vindt de Dag van de Duurzaamheid plaats en wordt de duurzaamheidsbeweging in Nederland eens volop in het zonnetje gezet. Deze speciale dag is een initiatief van Urgenda, een organisatie die streeft naar het sneller verduurzamen van Nederland in samenwerking met bedrijven, overheden, organisaties en particulieren. Op de Dag van de Duurzaamheid wil Urgenda niet alleen laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is, maar ook dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend is. Op deze dag vinden er door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door bedrijven, organisatie, overheden en particulieren.

Dit jaar vindt de Dag van de Duurzaamheid alweer voor de negende keer plaats en ook deze editie is er volop aandacht voor duurzame initiatieven, organisaties, individuen en overheden in ons land. Zo vindt in Utrecht een week lang de Duurzame Week Utrecht plaats, met diverse lezingen, workshops en activiteiten, en wordt ook de Dutch Sustainable Fashion Week georganiseerd met volop aandacht voor duurzame mode. Wil je ontdekken wat er allemaal op duurzaam gebied gebeurt in Friesland? Fiets dan mee met Urgenda en maak diverse stops bij inspirerende organisaties in deze provincie. Op Utrecht Centraal kun je een bezoek brengen aan de Pop-Up store ‘Afval is Grondstof’ en in Den Haag kun je een bezoek brengen aan het Dag van de Duurzaamheid Festival van de Haagse Hogeschool. Ook dit jaar gaat het Low Car Diet van start en proberen deelnemers tijdens deze challenge hun auto eens vaker te laten staan.

Op dinsdag 10 oktober kun je deelnemen aan één van de activiteiten die plaatsvinden door het hele land, maar je kunt natuurlijk ook zelf iets organiseren. Neem een kijkje op de website van de Dag van de Duurzaamheid voor een overzicht van alle activiteiten op de agenda of voor meer informatie over deze dag. Natuurlijk laat ik de Dag van de Duurzaamheid ook niet aan mij voorbij gaan en heb ik ook voor Awkward Duckling iets speciaals gepland in samenwerking met andere groene bloggers. Ben je nieuwsgierig geworden? Houd Awkward Duckling, en de vele andere leuke groene bloggers, morgen dan goed in de gaten!

Bron foto: http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *