Biologische markt Haarlem

Biologische markt Haarlem

Elke vrijdag wil ik jullie op Awkward Duckling graag kennis laten maken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de biologische markt Haarlem die elke vrijdag plaatsvindt op de Botermarkt in het centrum van de stad.

Biologische markt Haarlem

Haarlem is toch wel één van mijn meest favoriete steden in het land. Ik heb hier in mijn studententijd kort gewoond en ook nu kom ik er nog zo nu en dan op familiebezoek of om één van de leuke hotspots in de stad te bezoeken. De stad heeft een heel erg gezellig centrum met talloze kleine winkels en ook veel gezellige cafés en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. Elke vrijdag wordt in dit gezellige centrum de biologische markt Haarlem georganiseerd. Deze markt heeft voor een biologische markt toch wel een redelijk ruim aanbod en een flinke omvang en is dus ook zeker wekelijks een bezoek waard voor alle verse weekboodschappen. De biologische markt Haarlem is niet de enige biologische markt die hier met regelmaat wordt georganiseerd. Zo kun je elke eerste zaterdag van de maand ook een bezoek brengen aan de biologische markt in de Haarlemmer Kweektuin in Haarlem Noord.

Biologische markt Haarlem

Op de wekelijkse biologische markt vind je diverse kramen waar je jouw verse en biologische producten kunt kopen. Zo kun je hier wekelijks de kraam van Le Perron bezoeken voor heerlijk biologische brood en banket, de kraam van Versman voor biologisch groente en fruit met aanbod uit eigen tuin en van andere lokale boeren of de kraam van Biomonkie voor een aanbod aan biodynamische groente en fruit. Bij de kraam van Portabella kun je winkelen voor een divers assortiment aan biologische paddenstoelen en voor bloemen en planten kun je terecht bij de kraam van Annemieke’s Pluktuin. Bij de biologische notenkraam van Nadja en Edmond vind je een uitgebreid assortiment aan noten, zaden en zuidvruchten en bij Visspecialist De Dolfijn kun je terecht voor diverse visspecialiteiten. De Leidsche Vleeschhouwerij is het adres voor lokaal, eerlijk en duurzaam vlees en Heb je van al dat winkelen lekkere trek gekregen? Dan kun je bij de kraam van Hop Marjanneke terecht voor biologische stroopwafels.

Biologische markt Haarlem

De biologische markt Haarlem wordt elke vrijdag georganiseerd van 09.00 uur tot 17.00 uur op de Botermarkt in het centrum van Haarlem. Voor meer informatie over deze en de overige markten in Haarlem kun je een bezoek brengen aan de website van Haarlem Marketing.

Ook leuk in Haarlem:

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto 2: https://www.facebook.com/lunchroomenbakkerij/

2 gedachten over “Biologische markt Haarlem”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *