Waanders in de Broeren

Waanders in de Broeren in Zwolle

Toen ik enige tijd geleden een bezoek bracht aan Zwolle voor de Powervrouwen Netwerk Lunch bij Pistache kon ik het natuurlijk niet laten om de stad even te verkennen. Want alhoewel ik al eens eerder in Zwolle was geweest, waren mijn eerste kennismakingen met de stad niet altijd even positief. Ik vond de stad soms wat overzichtelijk en ik vond dat er weinig te beleven was in het centrum. Maar wat had ik het mis! Het centrum van Zwolle heeft ontzettend veel karakter, leuke winkels en eetgelegenheden en talloze kleine straatjes met leuke verrassingen als geveltuintjes en schattige winkels. En laten we vooral één van de hoogtepunten van de stad niet vergeten: de boekhandel Waanders in de Broeren.

Waanders in de Broeren

Al van jongs af aan ben ik gek op boeken en boekwinkels en waar ik ook kom zal ik de dichtstbijzijnde boekhandel opsporen en verkennen. Je kunt je dus wel voorstellen dat mijn hart heel veel sneller ging kloppen toen ik de enorme boekhandel in de Broerenkerk in het centrum van Zwolle bezocht. Deze boekhandel wordt ook wel eens één van de mooiste boekhandels van ons land genoemd en wat mij betreft is dit volkomen terecht. Al schiet de term boekhandel wellicht in dit geval tekort. Waanders in de Broeren is namelijk naast een boekhandel ook een brasserie, een verkooppunt van heel veel andere leuke accessoires en een plek om te genieten van tentoonstellingen, concerten en lezingen.

Waanders in de Broeren

De unieke boekhandel beslaat verschillende verdiepingen en heeft, naast een fantastische atmosfeer, ook nog eens een heel uitgebreid aanbod. Het aanbod is onderverdeeld in ‘werelden’ zodat je eenvoudig de weg kunt vinden in de immense winkel en jouw favoriete titels kunt opsporen. Deze ‘werelden’ zijn genaamd Uit de Kunst, Lust voor het Oor, Lekker Binnen, Wat Woorden Kunnen, Willen Weten, In English, Lang Geleden, Kort Geleden, Lekker Buiten, Jong, Pen & Papier en Vers Nieuws. Op elke afdeling vind je de boeken die passen bij het thema, maar ook diverse andere producten waar men geïnteresseerd in zou kunnen zijn. Zo verkopen ze hier ook speelgoed, servies, designartikelen en nog heel veel meer.

Waanders in de Broeren

Heb je van al dat bewonderen honger of dorst gekregen? Dan kun je in de boekhandel plaatsnemen bij Brasserie Waanders in de Broeren voor een hapje en drankje. Je kunt hier plaatsnemen voor een kop koffie met een tijdschrift aan één van de grote tafels, maar het lunchaanbod is ook zeer uitgebreid. Het menu wordt door henzelf omschreven als ‘betaalbare luxe’ en op het menu vind je dan ook gerechten als een huisgemaakte quiche caprese, een broodje gerookte zalm, een tomaten-dragon risotto met gamba’s of bijvoorbeeld een tosti serrano. Een aantal gerechten en gebakjes zijn ook bereid om mee naar huis te nemen.

Waanders in de Broeren

Buiten de boekhandel en de brasserie om kun je bij Waanders ook terecht voor een bijzondere culturele ervaring op deze prachtige locatie. Zo zijn er regelmatig spraakmakende auteurs op bezoek en worden er signeersessies georganiseerd. Hier ontmoet je auteurs als het koppel Nicci French, Anousha Nzume en Bert Wagendorp. Bewonder de actuele expositie in de Kloostergang of bezoek één van de andere activiteiten die hier met regelmaat worden georganiseerd.

Waanders in de Broeren

Je vindt Waanders in de Broeren aan Achter de Broeren 1-3 in Zwolle. Gek eigenlijk om er een adres bij te geven, de Broerenkerk is echt moeilijk te missen in Zwolle. De boekhandel is geopend van maandag tot en met zaterdag en de bijbehorende brasserie hanteert dezelfde openingstijden. Voor meer informatie over deze unieke locatie en het aanbod van de boekhandel kun je een bezoek brengen aan de website van Waanders in de Broeren.

Ook leuk in Zwolle:

2 gedachten over “Waanders in de Broeren in Zwolle”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *