Vrij Van Veggie Food Fair

De Vrij Van Veggie Food Fair

Oké, de naam is wellicht een beetje verwarrend, maar het concept is des te leuker! De Vrij Van Veggie Food Fair is een bijzondere foodbeurs voor iedereen die, om welke reden dan ook, bepaalde dieetrestricties heeft. Er is geen beurs in ons land waar je met een intolerantie of specifiek dieet zoveel kunt eten, drinken en beleven. Ik laat je graag kennismaken met deze unieke beurs en als jij ook zo enthousiast bent geworden over de Vrij Van Veggie Food Fair kunt je op Awkward Duckling toegangskaarten winnen voor dit leuke event!

De Vrij Van Veggie Food Fair wordt georganiseerd in samenwerking met onder andere Viva Las Vega’s. De beurs bestaat uit twee zones: een ‘vrij-van’ zone, voor iedereen met een voedselallergie, -intoleratie of een specifiek dieet, en een ‘veggie’ zone, waar iedereen die een plantaardig dieet volgt naar hartenlust kan shoppen en proeven.  Ze houden bij deze beurs rekening met iedereen die vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, vleesvrij, melkvrij, kippeneivrij, notenvrij, alcoholvrij, sulfietvrij, tarwevrij, sojavrij, pindavrij, nikkelvrij en vetvrij eet en drinkt!

Vrij Van Veggie Food Fair

Op de Vrij Van Veggie Food Fair kun je onder andere de stands van Ekoplaza, TerraSana, Isola Bio, Lima, Florentin BV, De Hobbit, Dr. Schär, Charly’s All in Fair, Lekkerineenpotje, SharpSharp, Professor Grunschnabel, Maza, Lovechock en Odin bezoeken. Je kunt hier allerlei lekkers proeven en proberen en natuurlijk ook direct jouw favoriete producten kopen. Naast dit uitgebreide aanbod aan leuke stands is er ook nog een leuk programma met workshops, presentaties, kookdemonstraties en lezingen samengesteld. Op het programma staat bijvoorbeeld een paleo en vegan workshop van Susan van MesaVerde, een Meet & Greet met Lisa Stel van Lisa Goes Vegan, een kookpresentatie van Ooomega en een presentatie over 30 dagen minder vlees van Viva Las Vega’s.

De Vrij Van Veggie Food Fair vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is dagelijks te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. De kaartjes voor deze bijzondere foodbeurs zijn te bestellen via de website van de Vrij Van Veggie Food Fair of op de dagen van het festival aan de deur. Je krijgt met een toegangskaart niet alleen toegang tot het event, maar je ontvangt ook nog eens een goedgevulde goodiebag na afloop.

Natuurlijk kun je ook kans maken op kaartjes voor het Vrij Van Veggie Food Fair op Awkward Duckling. Ik mag 5 keer een set van 2 toegangskaarten weggeven aan mijn lezers. Wil jij kans maken op kaarten voor dit leuke event? Volg Awkward Duckling dan op Facebook en laat onderaan het artikel een reactie achter zodat ik weet dat je graag kans maakt op de kaarten. De winactie loopt tot en met 14 september. Dan zal ik de 5 winnaars van de kaarten bekendmaken.

Update: De winactie is gesloten, deelname is niet meer mogelijk. De gelukkige winnaars van de set toegangskaarten voor de Vrij Van Veggie Food Fair zijn Janna, Juna, Eveline, Daan en Anna. Houd jullie inbox in de gaten. Gefeliciteerd!

Deze winactie is georganiseerd in samenwerking met de organisatie van de Vrij Van Veggie Food Fair. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Bron foto’s: Vrij Van Veggie Food FairThere are 30 comments

Add yours
 1. Chris

  Mijn vriendin heeft diabetes en stapt nu over van vegetarisch naar veganistisch eten en dan ook nog suikervrij… en dan echt suikervrij/koolhydraatbeperkt. Blijkbaar is deze combinatie nog niet zo logisch, waardoor ik haar hierin graag wil ondersteunen door samen deze beurs te bezoeken.

 2. Daan

  Ik ben heel benieuwd naar deze beurs. Tot nu toe waren mijn gerechten niet zo’n succes. Ik zou graag meer smaak geven aan de gerechten. Hopelijk doe ik wat ideeën op op deze beurs.

 3. Maaike

  Graag doe ik mee! Echt een beurs waar ik veel aan kan hebben. Al langer bekend met diverse intoleranties en allergieën, maar sinds kort ook tarwevrij. Zou dus heel graag op de beurs allerlei producten willen ontdekken die ik wel kan eten.

  • awkwardduckling

   Dan valt er een heleboel te ontdekken op de beurs! Als je geïnteresseerd bent in meer vega eten dan kan ik ook zeker de app van HelloFresh aanraden en dan de recepten selecteren die vegetarisch zijn. Een supermakkelijke en toegankelijke manier om kennis te maken met vegetarische gerechten en het is allemaal erg smakelijk!

 4. Lyn

  Lijkt me erg interessant! Ik ben (nog) niet zo erg thuis in de veggie wereld en wil er daarom graag wat meer over te weten komen. Op internet zie ik soms door de bomen het bos niet meer, haha, onder andere doordat bronnen elkaar vaak tegenspreken.

 5. Michelle

  Onlangs de overstap gemaakt naar vegan. Daarnaast heeft mijn vriend een heftige notenallergie dus zeer benieuwd naar de fair en of ik leuke nieuwe merken kan ontdekken voor ons beide! 😮

 6. Anna

  Ik ben al wel een behoorlijk thuis in deze wereld door mijn opvoeding. Echter is mijn vriend na 2 jaar spontaan zelf aan het ontdekken geslagen; deze fair zou een geweldige aanvulling zijn voor zijn ontdekkingsreis in deze voedingswereld! En ik ga uiteraard graag mee om mijn inzicht te verbreden. 🙂


Post a new comment