Vegan Challenge

Op 1 oktober start er een nieuwe editie van de Vegan Challenge: een challenge die twee keer per jaar wordt georganiseerd en waarbij deelnemers ervoor kiezen om een maand lang veganistisch te eten. Dit houdt in dat je geen vlees, vis, zuivel, eieren of andere dierlijke producten consumeert. Deze challenge wordt georganiseerd om mensen op een positieve manier kennis te laten maken met veganisme en om een bijdrage te leveren aan een diervriendelijkere wereld.

De Vegan Challenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en elke editie doen weer talloze mensen mee aan de challenge om kennis te maken met een veganistische lifestyle. Vegetarisch en veganistisch eten is aan een enorme opmars bezig en dat is ook te zien aan het aantal deelnemers aan de challenge. Steeds meer mensen beseffen dat ons huidige eetgedrag, bestaande uit veel dierlijke producten, niet houdbaar of duurzaam is en ook veel minder gezond is dan we lang hebben gedacht. De Vegan Challenge is een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een andere eetstijl met vele voordelen voor mens, dier en milieu. Gedurende een maand ervaar je hoe het is om vegan te winkelen, te koken en te eten en wissel je ervaringen en kennis uit met andere deelnemers. Dat vegan eten helemaal niet moeilijk of saai hoeft te zijn laten talloze bekende bloggers, kookboekauteurs en instagrammers al zien, maar zul je ook zelf ervaren. Toch biedt het veganisme nog wat struikelblokken en zo’n challenge is bij uitstek de gelegenheid om alternatieven te zoeken voor dierlijke ingrediënten en kennis te maken met nieuwe producten.

Al ruim 21.000 deelnemers gingen deze uitdaging eerder aan en kozen ervoor om een maand lang geen dierlijke producten te nuttigen. Als deelnemer van de Vegan Challenge kun jij je inschrijven via de website van de Vegan Challenge. Deelname is geheel gratis. Op deze website vind je ook veel handige links, tips, recepten en downloads die kunnen helpen bij de challenge. Daarnaast ontvang je als deelnemer dagelijks een nieuwsbrief met daarin handige tips en fijne recepten. Via social media en de buddymap kun je in contact komen met andere deelnemers en ervaringen en recepten uitwisselen. Zo wordt de Vegan Challenge hoe dan ook een uitdagende en leerzame ervaring voor alle deelnemers. Heb jij wel eens meegedaan met de Vegan Challenge of ga je deze editie meedoen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *