Slow Food Markt Heemstede

Slow Food Markt Heemstede

Elke vrijdag wil ik jullie op Awkward Duckling graag kennis laten maken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de Slow Food Markt Heemstede: een kleinschalige markt die eens per maand wordt georganiseerd bij biologische zuivelboerderij De Dinkelhoeve.

Slow Food Markt Heemstede

De Slow Food Markt Heemstede is een initiatief van Slow Food Haarlem en De Dinkelhoeve. Slow Food is opgericht in 1989 als tegenhanger van de toenemende populariteit van fast food. De Slow Food Movement legt een nadruk op kwalitatief, eerlijk, puur en authentiek eten. Op de Slow Food Markt vind je diverse kramen van aanbieders die de waarden van de Slow Food Movement hoog in het vaandel dragen. Je kunt op deze markt dan ook uitstekend terecht voor eerlijke en duurzame producten uit de regio, maar ook uit diverse andere landen.

Slow Food Markt Heemstede

De aanbieders op de Slow Food Markt Heemstede staan redelijk vast. Je kun hier onder andere een bezoek brengen aan de kraam van Bakkerij Raat en de kraam van Pacae, waar je kennismaakt met bijzondere biologische foodproducten uit Peru. Ook Happy Herbi, met de heerlijke vegan snoeperijen, en Ay-Pie, met smakelijke taarten en quiches, tref je regelmatig aan op de markt. Voor wijnspecialiteiten ben je bij Kremer Wijnkopers aan het juiste adres en De Duintuin laat je kennismaken met verse en onbespoten groente en fruit uit de regio. Natuurlijk kun je ook de producten van zuivelboerderij De Dinkelhoeve zelf kopen op de markt.

Slow Food Markt Heemstede

De Slow Food Markt Heemstede vindt elke 3e zaterdag van de maand plaats van april tot en met oktober bij de biologische zuivelboerderij De Dinkelhoeve aan de Herenweg 61 in Heemstede. De markt is te bezoeken van 12.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie over de markt zelf of de aanbieders die op de markt aanwezig zijn kun je een bezoek brengen aan de website van Slow Food Nederland.

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/slowfoodhaarlem/

2 gedachten over “Slow Food Markt Heemstede”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *