PuurFair 2016

PuurFair& Grote Landelijke Genoeg-Dag

Enige tijd geleden schreef ik een artikel over de crowdfunding voor de Grote Landelijke Genoeg-dag waarbij het doel was om genoeg fondsen te verwerven om een extra groot evenement te organiseren dat geheel in het teken staat van meer doen met minder. De crowdfunding was een succes en aankomend weekend zal de Grote Landelijke Genoeg-dag worden georganiseerd, samen met de jaarlijkse PuurFair bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Vorig jaar was ik aanwezig bij de PuurFair 2016 en bezocht in de vele leuke kramen die op de markt aanwezig waren en woonde ik een lezing bij van de NVRD over afvalscheiding in Nederland,  van Bin Bang over de nieuwste afvalscheidingsmethode en van A New Zero over zero waste leven. Dit jaar heeft de PuurFair de krachten gebundeld met het magazine Genoeg om een nog groter evenement te organiseren. Het weekend staat helemaal in het teken van duurzaam leven en je doet volop inspiratie op bij de vele stands die aanwezig zijn op de markt en bij de lezingen en workshops die worden georganiseerd op deze dag.

PuurFair 2016

Op de markt van de PuurFair vind je ook dit jaar een heleboel leuke en duurzame merken en bedrijven. Hier bezoek je stands van onder andere Viva Las Vega’s, Odin, Pretty & Fair, Car2Go, Eerlijk Winkelen, Bedaffair, Live Green Magazine en Qurrent. Deze stands zijn verdeeld in verschillende ‘pleinen’ met elk een eigen thema. Zo kun je het lifestyle plein, het voedingsplein, het bouwplein en het kidsplein bezoeken. Het programma met lezingen en workshops is georganiseerd in samenwerking met Genoeg. Tijdens de Grote Landelijke Genoeg-dag valt er van alles te beleven binnen het thema ‘meer doen met minder’ en ligt er een speciale focus op de zero waste-lifestyle. Tijdens de Genoeg-dag kun je onder andere lezingen bijwonen van Babette Porcelijn over haar boek ‘De Verborgen Impact’, Christian Felber over zijn Gemene-Goed-Economie, en zero waste-goeroe Bea Johnson. Daarnaast kun je diverse workshops volgen, bijvoorbeeld over besparen op jouw vaste contracten, het maken van jouw eigen verzorgingsproducten, de houdbaarheid en bruikbaarheid van levensmiddelen en duurzaam leven met weinig tijd.

PuurFair 2016

De Grote Landelijke Genoeg-dag en de PuurFair zullen plaatsvinden op zondag 17 september op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Je kunt natuurlijk een kaartje kopen voor één van de twee events, maar je kunt ook kiezen voor een combi-ticket en zo toegang krijgen tot beide evenementen. Een ticket voor beide events kost € 17,50 per persoon en is te bestellen via de website van de PuurFair of de website van Genoeg. Op deze websites vind je ook alle informatie over het programma en de aanwezige standhouders en kun je alle praktische informatie over de evenementen vinden.There are no comments

Add yours