Oerwoud in Den Bosch

Oerwoud in Den Bosch

Een tijd geleden was ik voor het eerst in heel veel jaar in Den Bosch en kon ik eindelijk de vele leuke hotspots, die al tijden op mijn lijstje stonden, bezoeken. Eén van de winkels waar ik écht een bezoek aan wilde brengen was Oerwoud: een stadstuinwinkel en health café ineen waar ik in 2016 al over had geschreven ten tijde van de crowdfunding. De winkel stelde absoluut niet teleur en ik kan iedereen die een bezoek brengt aan Den Bosch van harte aanraden om eens een kijkje te komen nemen in deze prachtige winkel waar je terecht kunt voor alles dat groen en duurzaam is.

Oerwoud in Den Bosch

De stadstuinwinkel Oerwoud opende de deuren in oktober 2016 en is het initiatief van Bregje en Larisa. De winkel weet de populariteit van de urban jungle en de stadstuin moeiteloos te combineren met een health café en het resultaat is een prachtige groene oase waar je heerlijk tot rust kunt komen met een hapje en een drankje en de mooiste (handgemaakte) producten kunt kopen voor thuis of als cadeau. De naam Oerwoud is heel toepasselijk gekozen want dat is precies de vibe die je in de winkel krijgt. Het gebruik van natuurlijke materialen, de mooie tapijten en de bijzondere decoratie items maken de fijne atmosfeer van de winkel compleet.

Oerwoud in Den Bosch

In de winkel vind je natuurlijk een ruime selectie aan prachtige planten en mooie vintage items, maar je kunt hier ook terecht voor allerlei leuke kaartjes, zaadjes, boeken, stationery, meubels, plantenpotten, vazen, macraméhangers en diverse andere interieuritems. In het assortiment vind je producten van mooie merken als Paper on the Rocks, nom. vol van kleur, Marcel’s Green Soap, IXXI, Hart & Ruyt, Annet Weelink en Flessengroen. Ze zijn altijd op zoek naar mooie merken, producten en unieke samenwerkingen en daarom vind je hier veel unieke en bijzondere producten.

Oerwoud in Den Bosch

In het health café achterin de zaak kun je plaatsnemen voor heerlijke plantaardige en biologische hapjes en drankjes. Op het menu staan diverse koffiespecialiteiten, diverse variaties op de chai latte, verse sappen en smoothies, vegan smoothie bowls en diverse plantaardige wereldgerechten. Je kunt hier heerlijk lunchen met een regenboogwrap, een thaise curry kokossoep, een quinoa salade of één van de specials van de week. Natuurlijk staan er ook verschillende zoete lekkernijen op de kaart voor bij de koffie of thee.

Oerwoud in Den Bosch

Naast de stadstuinwinkel en het health café kun je bij Oerwoud ook terecht voor diverse creatieve, groene en gezonde activiteiten. Zo worden hier maandelijks diverse workshops en yogasessies georganiseerd. Wil je weten hoe je zelf een macraméhanger maakt, wil je leren moestuinieren in de stad, wil je een eigen ecosysteem in een pot of fles maken of wil je leren hoe je zelf de lekkerste plantaardige hapjes op tafel zet? Woon dan één van de leuke workshops bij. Daarnaast vindt er elke tweede zondag van de maand een yoga & bliss ontbijt plaats. Hier geniet je van een gezond ontbijt van BLISS en een leuke yogales.

Oerwoud in Den Bosch

De winkel is te bezoeken van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 18.00 uur, op zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van Oerwoud voor meer informatie. Hier vind je ook de actuele agenda met alle leuke workshops en activiteiten die op de planning staan. Via de website kun je ook online shoppen voor jouw favoriete producten uit het assortiment van Oerwoud.

Ook leuk in Den Bosch:There are no comments

Add yours