Kringloop Twello

Kringloop Twello

Alhoewel ik nu alweer bijna twee jaar in Deventer woon, was het er in al die tijd nog niet van gekomen om een bezoekje te brengen aan de Kringloop Twello. Natuurlijk breng ik vrij regelmatig een bezoek aan Het Goed in Deventer, maar het is ook wel eens leuk om een nieuwe kringloopwinkel te ontdekken. Onlangs was ik voor het eerst in tijden weer eens in Twello en dit keer stapten we dan eindelijk eens binnen bij Kringloop Twello.

Kringloop Twello is gelegen aan de rand van het dorp Twello, nabij Wilp en tussen Apeldoorn en Deventer in. Alhoewel Twello zelf een bescheiden dorp is, is de kringloop behoorlijk groot en goed uitgerust. Je kunt hier terecht voor tweedehands speelgoed, kleding, interieuraccessoires, meubels, serviesgoed en nog heel erg veel meer. De kringloop opende de deuren in 2008 en is sinds die tijd behoorlijk gegroeid. De kringloop heeft een aantal vaste werknemers, maar daarnaast werken er ook een aantal vrijwilligers, leerlingen in opleiding en stagiaires. De kringloop biedt werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor dagbesteding.

Kringloop Twello

Kringloop Twello is een ruime kringloopwinkel met een divers aanbod aan producten. Zoals veel kringloopwinkels is het hier ook goed zoeken naar de écht mooie spulletjes, maar de organisatie heeft erg zijn best gedaan om het aanbod zo goed mogelijk te organiseren. Zo is er op de eerste verdieping een flinke boekenafdeling en is het aanbod aan kleding gesorteerd op zowel maat als kleur. De grootste meubels staan aan het begin van de winkel en er is een bescheiden speelgoedsectie achterin de zaak. Wat ik persoonlijk erg jammer vind, is dat de prijzen van de producten met zwarte markers op de producten wordt geschreven. Zo koop je dus een stuk speelgoed of een stuk servies waar je eigenlijk de prijs niet meer van af kunt krijgen of je moet met zeer sterk spul gaan boenen. Erg zonde!

Kringloop Twello

Naast de activiteiten als kringloopwinkel is er nog meer te beleven bij Kringloop Twello. Heb je honger of dorst gekregen van het winkelen dan kun je plaatsnemen in de gezellige lunchroom van de kringloopwinkel. Hier eet en drink je huisgemaakte biologische lekkernijen, zoals gebakjes, tosti’s en focaccia. Voor een lunchroom bij een kringloopwinkel is het aanbod opvallend uitgebreid en met verrassende keuzes als frisdranken van Fritz-Kola, een uitgebreide selectie aan biologische thee en veel vegetarische en ook glutenvrije opties. Daarnaast wordt er een aantal keer per jaar een Repaircafé georganiseerd bij Kringloop Twello. Hier kun je gratis jouw kapotte apparaten, kleding of fiets zelf repareren met ondersteuning van een club vrijwilligers.

Kringloop Twello

Je vindt Kringloop Twello in de Koppelstraat 57 aan de rand van de stad. De kringloopwinkel is 7 dagen per week geopend. Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op de website van Kringloop Twello, hier vind je ook de data van de aankomende Repaircafés. Je kunt ook een kijkje nemen in het aanbod van de kringloop op Marktplaats. En als je dan toch in Twello bent, vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan Hof van Twello.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *