De Brandweer Kantine

De Brandweer Kantine

Onlangs was ik een dagje op bezoek in Maastricht. De stad stond al een hele tijd op mijn wensenlijstje, vooral omdat ik zoveel goeds had gehoord over Wyck en natuurlijk de Brandweer Kantine, maar Maastricht ligt helaas niet echt direct om de hoek. Nu waren we eindelijk in de gelegenheid om een dag en nacht door te brengen in deze gezellige stad en met een heerlijk zonnetje en op ons gemak konden we de stad volop verkennen. Natuurlijk bezochten we de gezellige binnenstad met alle kleine straatjes, de stadswallen en de Bisschopsmolen, maar we hadden ook de tijd om enkele leuke hotspots te bezoeken, waaronder de Brandweer Kantine.

Maastricht

De Brandweer Kantine is gelegen in het centrum van Maastricht in De Brandweer: een creatieve broedplaats met diverse bedrijfsruimten voor creatieve ondernemers. Op de eerste verdieping van de oude kazerne zijn 18 studio’s gevestigd en in het souterrain nog eens 6 ateliers. Hier vind je onder andere een drumschool, een modellenbureau, een muziekmakelaar, een fotograaf, een designstudio, de redactie van een tijdschrift en een fietsenwerkplaats. De publieke ruimten van de kazerne worden regelmatig gebruikt voor yogalessen, exposities, lezingen, workshops en markten. In de centrale hal vind je natuurlijk de Brandweer Kantine: het restaurant gevestigd in de oude kazerne.

De Brandweer Kantine

Je kunt bij de Brandweer Kantine plaatsnemen voor een kop koffie met een gebakje, maar op het menu staat ook een heleboel lekkers voor het ontbijt, de lunch of het diner. Voor het ontbijt serveren ze croissants, scones, ontbijtmuffins, uitsmijters of yoghurt met granola. Vanaf 10.00 uur kun je bestellen van de lunchkaart en geniet je hier van diverse sandwiches van zuurdesembrood, bagels, pita en bruschetta met allerlei heerlijk beleg. Vanaf 17.00 uur kun je hier aanschuiven voor het diner en worden er diverse gerechten geserveerd gemaakt van veelal biologische en lokale producten. Proef bijvoorbeeld eens de portobello met witte beukenzwammen gebakken in kruidenboter, of de polenta met witlof, appel, pecannoten en taleggio. Tussen deze maaltijden door zijn er diverse hapjes te bestellen, zoals brood met verschillende tapenades, olijven, dolmades en tortillachips. Ook na het diner is er nog volop gelegenheid om te borrelen met een lekker hapje want de Brandweer Kantine is tot laat geopend. Op de borrelkaart staan natuurlijk diverse soorten frisdrank, bier en wijn, maar ze kunnen schenken hier ook gin-tonics, bubbels en cocktails.

De Brandweer Kantine

De Brandweer Kantine in een creatieve broedplaats en bij uitstek dé plek om te netwerken of lekker rustig aan het werk te gaan. Het internet is hier gratis en snel en er zijn volop stopcontacten om je apparaten op te laden of in te pluggen. De sfeer is erg ontspannen en door de gezellige huiselijke inrichting en de vele kamerplanten voel je je hier snel thuis. Achterin de kantine vind je een enorm aanbod aan boeken. Hier kun je jouw oude boeken naar hartenlust ruilen voor andere exemplaren. De deeleconomie pur sang! Op het terras voor de brandweerkazerne kun je op een mooie dag plaatsnemen met een drankje en gezellig kijken naar alle voorbijgangers en een praatje maken met de andere bezoekers.

De Brandweer Kantine

Je vindt de Brandweer Kantine aan de Capucijnenstraat 21 in Maastricht. De Brandweer Kantine is op maandag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur en op dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot sluitingstijd. De keuken is dan geopend tot 22.30 uur. Voor meer informatie over deze leuke hotspot of om een kijkje te nemen op de menukaart kun je een bezoek brengen aan de website van de Brandweer Kantine.

Ook leuk in Maastricht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *