Boekhandel Dominicanen

Boekhandel Dominicanen in Maastricht

Een tijd geleden bracht ik voor het eerst in jaren weer eens een bezoek aan de binnenstad van Maastricht en was ik eindelijk eens in de gelegenheid om een aantal van de leuke hotspots op mijn lijstje te bezoeken, zoals de Brandweer Kantine, Witloof en boekhandel Dominicanen. Ik ben altijd gek op boekenwinkels, maar een boekhandel in een oude kerk is toch wel echt een ontzettend bijzondere beleving.

Boekhandel Dominicanen

De bijzondere boekhandel Dominicanen is gevestigd in de oude Dominicaner Kerk in het centrum van de stad en is vanaf het moment dat je er binnenkomt een fantastische ervaring. De kerk is 700 jaar oud en sinds 2006 is de kerk de locatie van een boekhandel. Eerst was de boekhandel onderdeel van Boekhandelsgroep Nederland onder de naam Selexyz, welke later werd vervangen door Polare, maar sinds 2014 is de boekhandel zelfstandig. De boekhandel is al door verschillende platformen uitgeroepen tot één van de mooiste boekhandels ter wereld. Dat is dus zeker een bezoek waard!

Boekhandel Dominicanen

De kerk is absoluut een bezoek waard, ook als je niet zoveel behoefte hebt aan een bezoek aan een boekenwinkel. De boekhandel is er goed in geslaagd om de glorie van de kerk te behouden en overal om je heen zie je de prachtige historie van de locatie en de gotische stijlelementen. De boekhandel laat de sfeer en aankleding van de boekhandel echter niet alleen afhangen van de locatie. Elke afdeling van de boekhandel is sfeervol ingericht en gedecoreerd en dat maakt het hier heel prettig om in het uitgebreide assortiment te zoeken naar jouw favoriete titels en nieuwe releases.

Boekhandel Dominicanen

Het aanbod is ook zeker één van de vele pluspunten van de boekhandel. De locatie is ruim en dat maakt dat er volop ruimte is voor een breed assortiment aan romans, kinderboeken, non-fictie, biografieën, kookboeken en fictie. Daarnaast vind je op de tweede verdieping ook nog eens een breed aanbod aan tweedehands boeken. Je kunt bij boekhandel Dominicanen niet alleen heel goed terecht voor boeken, ze verkopen hier ook diverse andere producten zoals tassen, speelgoed, schrijfwaren, kaarten en allerlei accessoires voor in en rond het huis. Daarnaast vind je op de eerste verdieping een heuse cd afdeling, welke wordt beheerd door Smeets Klassiek, waar je zowel cd’s als dvd’s en vinyl vindt. Naast het uitgebreide aanbod van de boekhandel worden er ook diverse activiteiten georganiseerd op de locatie. De boekhandel organiseert zo’n 150 activiteiten per jaar, waaronder exposities, boekpresentaties, lezingen en thema avonden.

Boekhandel Dominicanen

Heb je tijdens het winkelen zin gekregen in een hapje of drankje of wil je al dit moois even rustig bewonderen? Neem dan plaats bij de koffiebar van Coffeelovers achterin de kerk op het altaar. Coffeelovers heeft diverse vestigingen in Maastricht, maar dit is zonder twijfel de meest indrukwekkende. Hier bestel je een heerlijke kop thee of één van de koffiespecialiteiten en iets lekkers voor erbij. Je neemt plaats aan één van de tafeltjes en hebt een prachtig uitzicht op de boekhandel.

Boekhandel Dominicanen

Je vindt de boekhandel Dominicanen aan het Dominicanerplein 1 in Maastricht, nabij het Vrijthof (waar dan weer, naar mijn bescheiden mening, helemaal geen drol aan is, ongeacht wat mensen je vertellen). De boekhandel is 7 dagen per week geopend, net als Coffeelovers. Voor meer informatie over de boekhandel of de Dominicaner Kerk kun je een bezoek brengen aan de website van de boekhandel Dominicanen.

Ook leuk in Maastricht:

5 gedachten over “Boekhandel Dominicanen in Maastricht”

  1. Jaaaa, dit is zo’n mooie boekhandel! Wij zijn er tijdens onze vakantie in Maastricht dit jaar voor het eerst geweest en als we nog een keer daar komen, wil ik er absoluut nog een keer buurten 🙂 Heb er bovendien een mooi boek gevonden over het ontwerpen van een eetbare tuin, dus ik was helemaal happy.

  2. Als we naar Maastricht gaan is dit steevast één van de puntjes op mijn to do lijstjes! Vind het de mooiste boekenwinkel waar ik al ben geweest 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *