Witloof

Witloof in Maastricht

Onlangs was ik samen met mijn man er voor het eerst in maanden weer eens met z’n tweetjes op uit. We hadden een nachtje in Maastricht geboekt en hebben daar natuurlijk heerlijk door de stad gewandeld en leuke restaurantjes bezocht. Eén van de restaurants die veel werd getipt was Witloof en we wisten dan ook snel dat wij hier zouden dineren. We werden absoluut niet teleurgesteld: wat een ontzettend gezellig restaurant met een fantastische en verrassende kaart!

Maastricht

Restaurant Witloof is gevestigd in één van de gezellige kleine straatjes in het centrum van Maastricht. Echt zo’n restaurant dat je maar net moet weten te vinden om er terecht te komen. Gelukkig lijken heel veel mensen het restaurant te vinden want het was behoorlijk druk en ze waren voor de rest van de avond volledig volgeboekt. Niet zo gek, bleek later, want met zo’n fijne atmosfeer, zulke vriendelijke en behulpzame medewerkers en zo’n fijne menu zou ik hier ook wel wekelijks willen aanschuiven.

Witloof

Restaurant Witloof is een Belgisch restaurant dat de deuren opende in 2005. Sinds 2015 is het restaurant samengegaan met Friterie Renée en kun je hier aan de bar ook terecht voor het afhalen van van friet, kroketten en stoverijen. Alles is met zorg handgemaakt en dat proef je! Het interieur van Witloof vond ik op de avond zelf al erg gezellig, maar pas bij thuiskomst toen ik dit artikel schreef ontdekte ik dat het interieur van Witloof zelfs wereldberoemd is! Sinds de opening heeft het interieur diverse keren een make-over gehad van Maurice Mentjens en allerlei prijzen gewonnen in binnen- en buitenland.

Witloof

Maar je schuift natuurlijk aan bij Witloof voor het eten en drinken en dat is hier minstens zo goed als het interieur. De ondernemers van Witloof zeggen zelf dat zij geen culinaire hoogstandjes serveren, maar kiezen voor eten dat handgemaakt, natuurlijk, biologisch, eerlijk en smaakvol bereid is. Ik vond het persoonlijk toch behoorlijk culinaire hoogstandjes, maar dat hangt natuurlijk van jouw definitie af. Ze serveren typisch Belgische gerechten waar ze trots op zijn en weten dit fantastisch te combineren met een ontzettend uitgebreide kaart van meer dan 350 soorten Belgische bieren! Bij elk gerecht op het menu wordt een suggestie gegeven voor de bieren die passen bij dat gerecht. Mocht je toch zin hebben in iets anders dan hebben de medewerkers van het restaurant ontzettend veel fijne suggesties gebaseerd op jouw voorkeuren.

Witloof

Dan het menu. Je kunt bij Witloof kiezen voor een driegangenmenu waar je standaard € 30,- voor betaald (en een toeslag als je kiest voor een hoofdgerecht met mosselen). Je krijgt dan vrije keuze uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht van de menukaart. Een keuze maken is nog een hele opgave want alles klinkt even smakelijk. Als vegetariër zijn de keuzes wat beperkter, maar ik was meer dan content met mijn keuze voor de fantastische huisgemaakte vegetarische kroketten met oude kaas en spinazie als voorgerecht. Als hoofdgerecht kozen wij voor een tweepersoons kaasfondue met brood en groente. Alhoewel ik normaliter niet zo’n fan ben van een kaasfondue heb ik met smaak gegeten. Alhoewel we beide behoorlijk vol zaten kozen we, na een flinke eetpauze, voor een Luikse wafel met ijs en warme kersen en een crème brulée als dessert. Beide nagerechten waren overheerlijk en de perfecte afsluiter van een ontzettend fijne maaltijd.

Witloof

Het is dat we niet om de hoek wonen, anders zouden wij zeker regelmatig een bezoek brengen aan Witloof. Ga je binnenkort naar Maastricht? Reserveer dan zeker vooraf en geniet van de atmosfeer, de fijne Belgische bieren en het heerlijke menu. Alhoewel ik enkele foto’s aan het artikel heb toegevoegd doen de foto’s het restaurant natuurlijk geen recht aan. Ik was veel te druk met genieten. Je vindt restaurant Witloof in de Sint Bernardusstraat/Helstraat 12 in het gezellige centrum van Maastricht. Voor meer informatie over het restaurant of om de menukaart te bekijken kun je een bezoek brengen aan de website van Witloof.

Ook leuk in Maastricht:

4 gedachten over “Witloof in Maastricht”

  1. Hihi, die menukaart is opgesteld in het Antwerps, als (bijna)Antwerpenaar vind ik dat natuurlijk heel tof ? Ziet er leuk uit, ik ga het pinnen voor later!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *