Vegan Easy

Kookboektip: Vegan Easy

Nu ik alweer ruim anderhalf jaar vegetarisch eet en dit eigenlijk zonder enige moeite gaat, verdiep ik me steeds meer in veganistisch eten. Ik heb al meerdere malen een poging gedaan tot het overstappen op een veganistische lifestyle, maar ik loop toch vaak tegen erg grote barrières aan waardoor ik het niet volhoudt. Daarom heb ik een hele tijd geleden al besloten om het niet te forceren en het vegan eten geleidelijk aan te introduceren in mijn leven en bij ons aan tafel zodat iedereen eraan kan wennen en het plantaardig eten steeds meer een gewoonte wordt. Ik ben steeds actiever op zoek naar smakelijke vegan gerechten en kom op mijn zoektocht veel fijne vegan kookboeken tegen in het steeds ruimer wordende aanbod aan kookboeken. Eén van mijn nieuwe favorieten is het kookboek ‘Vegan Easy’.

Vegan Easy

Het onlangs verschenen kookboek ‘Vegan Easy’ van Frances Boswell laat zien dat vegan eten alles behalve saai en eentonig is. Met dit boek wil ze laten zien dat er een wereld aan smaken voor je open gaat en hoe komen al deze smaken nu beter tot hun recht dan in een hippe bowl? In het boek vind je talloze recepten voor heerlijke vegan bowls en leer je hoe je zelf kunt combineren en een smakelijke bowl kunt opbouwen met granen, bonen, groentes, noten, zaden, saus en vinaigrette. Dit maakt het boek gelijk een must have omdat je niet alleen heel veel fijne recepten tot je beschikking hebt, maar ook nog eens eindeloos zelf leert combineren met granen, groente, sauzen en smaken.

Vegan Easy

De recepten in het boek zijn opgedeeld in diverse hoofdstukken. In de eerste paar hoofdstukken leer je zelf de perfecte vegan bowl samenstellen en krijg je tips om granen, bonen en zaden te kiemen en te weken en koken. In het hoofdstuk Sauzen & andere smaakmakers vind je recepten voor elf sauzen die je eenvoudig zelf kunt maken om jouw vegan bowl extra pit en smaak te geven. Je vindt hier recepten voor bijvoorbeeld kruidenpesto, hummus, tahinsaus, misodressing en bietjesmarmelade. In de overige hoofdstukken Rijst, Bonen en Granen vindt je talloze recepten voor heerlijk smakelijke vegan bowls met een basis van rijst, bonen of granen. Hier leer je over diverse heerlijke smaakcombinaties en de rijkdom aan graansoorten, bonen en rijstsoorten waar je eindeloos mee kunt variëren.

Vegan Easy

De recepten in het boek bieden natuurlijk houvast en zijn zeker smakelijk om uit te proberen, maar je kunt je ook laten inspireren en zelf gaan experimenteren met de ingrediënten en opbouw. Een bowl is juist zo ideaal omdat je daarmee simpele kliekjes kunt omtoveren tot een hele maaltijd en kunt werken met wat je in de kast hebt staan. Maar probeer ook zeker eens een aantal bowls uit het boek te maken om zo kennis te maken met verrassende smaakcombinaties en nieuwe ingrediënten, zoals zwarte rijst, okra, puy-linzen, kokosyoghurt of sumak. Mijn favorieten? De tuinbonen met gekaramelliseerde ui, de puy-linzen à la Ottolenghi en de okracurry met basmatirijst.

Vegan Easy

De recepten zijn allemaal heel toegankelijk. Elk recept is voorzien van een foto van de ingrediënten en een foto van de bowl. Vervolgens vind je een overzicht van de ingrediënten op één pagina en een korte uitleg van de bereiding op de pagina daarnaast. Alles is zo overzichtelijk mogelijk weergegeven en dat maakt dit boek bij uitstek geschikt voor mensen die niet graag of vaak koken en toch iets gezonds en lekkers op tafel willen zetten of voor mensen die ‘s middags een smakelijke en snelle lunch willen bereiden. Het boek ‘Vegan Easy’ is nu algemeen verkrijgbaar en bijvoorbeeld bij Bol.com te koop.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een product dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *