The Breakfast Club

The Breakfast Club in Amsterdam

Ook al woon ik niet meer in de regio Amsterdam, ik ben nog steeds gek op de stad en probeer ik zo vaak mogelijk te komen. Gelukkig woont en werkt mijn zusje nog wel in de regio en heb ik dus een goed excuus om af en toe een dag in te plannen om samen de leukste restaurants te bezoeken en oeverloos te praten onder het genot van diverse heerlijke hapjes en drankjes. Onlangs ontdekten we een nieuwe plek in Amsterdam waar dat uitstekend mogelijk is: The Breakfast Club.

Het heeft even mogen duren voor ik mijn eerste bezoek bracht aan The Breakfast Club, maar op de één of andere manier was ik nooit in de buurt van één van de vestigingen. Toen ik eindelijk eens een keer in de buurt van de Wibautstraat was, kon een bezoek daarom ook niet uitblijven. En ik ben nog steeds blij dat ik binnen ben gestapt want ik heb hier echt de lekkerste huevos rancheros gegeten en was na afloop zo ‘obsessed’ dat ik het gerecht gelijk heb geprobeerd na te maken (met weinig succes, dus ik zit nog steeds thuis met een ‘craving’ naar deze huevos rancheros).

The Breakfast Club

The Breakfast Club opende de eerste vestiging in 2014 in Amsterdam-West aan de Bellamystraat. Het all-day breakfast concept was direct een grote hit in de stad en al snel volgden de vestigingen aan de Wibautstraat en aan het Haarlemmerplein. Wij brachten een bezoek aan The Breakfast Club aan de Wibautstraat en met de stromende regen buiten en de rust binnen was het goed toeven hier. De inrichting is gezellig en helemaal volgens de laatste trends, voor de mooiere dagen heeft de zaak ook een fijn terras aan de Wibautstraat en het menu is absoluut de moeite waard.

Het all-day breakfast menu van The Breakfast Club is geïnspireerd door grote steden als New York, Parijs, London en Mexico-City. Op het menu staat diverse sandwiches, pancakes, soepen, cereals, salades en eiergerechten. Je hebt een grote keuze aan extra toppings voor de gerechten zodat je kunt genieten van hét ultieme ontbijtgerecht. Je kunt ook kiezen voor een city breakfast, zoals de ‘London’, een English breakfast, of de ‘New York’, bestaande uit pancakes met allerlei lekkers. Wij genoten van een avocado toast en de overheerlijke ‘Mexico City’, bestaande uit de eerdergenoemde overheerlijke huevos rancheros met tomaten-zwarte bonen salsa, crème fraiche en jalapenos en kaas. Mocht je hier gaan eten, kies dan zeker voor dit gerecht!

The Breakfast Club

Wat mij betreft is The Breakfast Club een echte aanrader. Het is niet specifiek een duurzaam, biologisch of vegetarisch restaurant, maar de fijne vegetarische opties op het menu en het leuke concept maken dit toch een echte aanrader, zowel voor een uitgebreid hapje en drankje als plek om heerlijk aan het werk te gaan. Je kunt The Breakfast Club bezoeken aan de Wibautstraat 56 in Amsterdam, maar natuurlijk ook aan de Bellamystraat 2 of aan het Haarlemmerplein 31. Voor meer informatie over deze leuke hotspot of om een blik te werpen op het fijne menu kun je een bezoek brengen aan de website van The Breakfast Club.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *