Pangaea Clothing

Pangaea Clothing: duurzame mode voor mannen

Ik schrijf op Awkward Duckling niet zo vaak over mode en als het al ter sprake komt dan gaat het toch meestal, zowel op mijn blog als op andere blogs, over eerlijke en duurzame mode voor vrouwen. Zo zonde eigenlijk, want er zullen ongetwijfeld mannen genoeg zijn die interesse hebben in mode en die hun garderobe willen verduurzamen. Het aanbod voor mannen blijft echter nogal wat achter en daarom vind ik het zo leuk dat ik onlangs kennismaakte het het mooie merk Pangaea Cothing: een duurzaam kledingmerk voor mannen.

Pangaea Clothing

Pangaea Clothing is een idee van 4 jonge mannen die elkaar leerden kennen op de universiteit. Ze maakten zich enorm druk om klimaatverandering en wilden graag op hun eigen manier een steentje bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Zo ontstond geleidelijk aan het idee om een duurzaam kledingmerk op te richten. Zonder enige ervaring in de modewereld waagden ze de sprong en begonnen zij de research naar duurzame kleding en duurzame textiel om hun concept vorm te geven. Al tijdens het eerste ontwerpproces kwamen ze tot de ontdekking dat veel van de duurzame mogelijkheden op het gebied van textiel helemaal niet zo duurzaam zijn. Dit inspireerde de mannen tot het onderzoeken van de meest duurzame textielen op de potentie en de impact van de grondstoffen. Zo kwamen zij tot de conclusie dat bamboe de beste grondstof is voor textiel vanwege de snelle groei van het gras, de beperkte hoeveelheid water dat nodig is tijdens de teelt en het feit dat er weinig pesticiden nodig zijn bij het verbouwen van bamboe.

Voor de kleding van Pangaea Clothing wordt gebruik gemaakt van Bamboo Lyocell, ook wel bekend onder de naam Tencel: een bamboesoort waar geen schadelijke chemicaliën voor worden gebruikt om de garen te produceren. Zowel de garen als de kleding worden gemaakt in China. Hun atelier werkt voor diverse duurzame merken en ze zijn er zelf op bezoek geweest om de arbeidsomstandigheden te controleren zodat ook dit deel van het proces zo eerlijk en duurzaam mogelijk verloopt. Hun allereerste kledingstuk is een trui gemaakt van 68% bamboe, 14% hennep, 14% gerecycled polyester en 4% lycra. De toevoeging van de hennep en de polyester was nodig om een stevig kledingstuk te maken. De mannen zijn enorm enthousiast over de kwaliteiten en de duurzaamheid van Bamboo Lyocell, oftewel Tencel, en zien hier een echte toekomst in waar zij graag onderdeel van uit willen maken.

Pangaea Clothing

Hun allereerste kledingstuk, de trui voor mannen, is omgedoopt tot de Pangaea Mark I. De mannen van Pangaea Clothing willen deze trui graag op de markt brengen en daarom starten zij binnenkort een Kickstarter campagne om deze productie te financieren. De verwachting is dat de Kickstarter campagne voor de Pangaea Mark I op 20 september van start gaat. Voor meer informatie over het bedrijf en de kleding kun je een kijkje nemen op de website van Pangaea Clothing.

Bron foto’s: Pangaea ClothingThere are no comments

Add yours