goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #16

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Milieudefensie stapt naar de rechter en eist schonere lucht

lucht

De kranten stonden er bol van deze week: Milieudefensie is naar de rechter gestapt om de Nederlandse staat aan te zetten tot meer actie tegen luchtvervuiling. Ze zijn bezig met een rechtszaak, maar hebben ook een kort geding aangespannen om sneller een vonnis te krijgen. Ze noemen de luchtvervuiling een sluipmoordenaar en omdat zowel de fijnstof als de stikstofdioxide in de lucht niet aan de Europese normen voldoet eist Milieudefensie directe actie van de overheid. Wat een fantastische stap van Milieudefensie!

Burgers willen de baas zijn over hun eigen energie

windmolens

In de Volkskrant verscheen deze week een interessant artikel over de verkoop van Eneco. Zogenaamde ‘activistische’ burgers hebben de krachten gebundeld om zo Eneco over te nemen en uit handen te houden van de vervuilende energiereuzen. Fantastisch om te zien wat betrokken burgers kunnen bereiken als ze de krachten bundelen.

Eierdoosjes van afvalmateriaal

goed nieuws

Er is de laatste tijd weinig positief te melden over eieren, maar over eierdoosjes des te meer. De gangbare eierdoosjes werden al gemaakt van karton, maar in zowel Nederland als België zullen grassen en maaisel uit natuurgebieden worden gebruikt voor producten van karton en isolatie. Dit maaien is hoe dan ook nodig om de biodiversiteit te waarborgen en het is goed om te zien dat er nu ook een mooie bestemming is gevonden voor dit maaisel. In Nederland vind je de eerste producten van grassen al in de Albert Heijn!There are no comments

Add yours

CommentLuv badge