goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #14

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Het autorijden van de toekomst

elektrische auto

Alhoewel ik normaliter geen fan ben van De Telegraaf vond ik deze week een heel leuk artikel in deze krant over het autorijden van de toekomst (link via Blendle). De auto van de toekomst is schoon, goedkoop en kan op verschillende manieren worden ‘gevoed’ volgens het artikel. Groot-Brittannië maakte deze week bekend dat zij na 2040 geen geen benzineauto’s meer op de weg willen, net als Frankrijk al eerder had aangegeven, en de duurzame ontwikkeling voor alternatieve auto’s volgen elkaar in rap tempo op. de toekomst lijkt toch echt te liggen bij de elektrische auto en in het artikel wordt duidelijk waarom dit toch vooral wel goed nieuws is.

Amsterdam vegan-hoofdstad van Europa

Amsterdam

Natuurlijk moet het bericht met een korreltje zout worden genomen, maar de website Holidu.com heeft op basis van de informatie op Happy Cow, een website voor vegan aanbod in diverse wereldsteden, geconcludeerd dat Amsterdam de vegan-hoofdstad van Europa is. Hiermee laat Amsterdam grote steden als Parijs, Londen en zelfs Berlijn achter zich. Nu heeft Amsterdam de laatste jaren ook wel enorme sprongen gemaakt qua vegan aanbod in de stad en blijven de leuke vegan hotspots maar komen. Goed nieuws dus voor alle vega(n)s!

Een pretpark voor iedereen, met of zonder beperking

pretpark

In Metro was deze week te lezen dat een Amerikaanse man jarenlang heeft gewerkt aan een pretpark voor zijn gehandicapte dochter. Zijn dochter kon nooit een bezoek brengen aan een pretpark vanwege haar handicap en daarom besloot hij het heft in eigen handen te nemen en dit innovatieve park te bouwen voor haar, en ieder andere met of zonder handicap, in overleg met doktoren, therapeuten, ouders en kinderen. Het park Morgan’s Wonderland is gevestigd in Texas en iedereen met een handicap mag gratis naar binnen. In het park werken ook mensen die zelf een handicap hebben.

Finaleplaats voor Nederlands vrouwenvoetbalteam

vrouwenvoetbal

De laatste tijd heeft het EK voetbal voor vrouwen plaatsgevonden in Nederland en is er in groeiende mate belangstelling gekomen voor het vrouwenvoetbal. Alhoewel ik normaliter geen groot sportfanaat ben vind ik het succes van het Nederlandse vrouwenteam enorm leuk om te zien en hoor ik niets dan positieve geluiden om me heen. Een fantastische ontwikkeling omdat het maar al te vaak voorkomt dat er nog wat laatdunkend wordt gedaan over vrouwen in de sport. De Nederlandse vrouwen hebben zich geplaatst voor de finale die vanavond wordt gespeeld in Enschede tegen Denemarken!



There are no comments

Add yours