Duurzame weekmarkt Eindhoven

Duurzame weekmarkt Eindhoven

Ik laat jullie op Awkward Duckling regelmatig kennismaken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de duurzame weekmarkt Eindhoven: een wekelijkse markt waar je kunt winkelen voor biologische, lokale en duurzame waren bij ondernemers uit de regio.

Duurzame weekmarkt Eindhoven

De duurzame weekmarkt Eindhoven vindt elke zaterdag plaats op het Wilhelminaplein in het centrum van Eindhoven. De markt werd in mei 2009 voor het eerst georganiseerd en is het initiatief van de ondernemers zelf. De markt begon met een tiental kramen en door de jaren heen zijn er kramen bijgekomen en kramen weggegaan van de markt. Het resultaat is een wekelijkse markt met vaste aanbieders waar mensen terecht kunnen voor al hun verse biologische weekboodschappen.

Duurzame weekmarkt Eindhoven

De markt bestaat uit diverse kramen waar je terecht kunt voor brood en gebak, groente en fruit, vlees, eieren, zuivelproducten, vis, kruidenierswaren en diverse delicatessen. Bezoek bijvoorbeeld de kraam van Bakkerij Meelmuts voor vers brood en banket, de kraam van Boerderij Saanenhof voor biologische geitenkazen, De Blije Big voor biologisch vlees en vleeswaren en de kraam van Van het Land voor biologische groente, fruit, pannenstoelen en aardappels van eigen teelt en collegaboeren uit de regio. Voor biologische wijn en delicatessen kun je een bezoek brengen aan de kraam van Hans Sanders, duurzame vis is te koop bij de kraam van Happy Fish, bij Erica’s Taart Natuurlijk geniet je natuurlijk van heerlijke taarten en de Bio-Kraam biedt een divers aanbod aan biologische kruidenierswaren.

Duurzame weekmarkt Eindhoven

De duurzame weekmarkt Eindhoven is elke zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur te bezoeken op het Wilhelminaplein in het centrum van de stad. Voor meer informatie over de markt kun je een bezoek brengen aan de website van de duurzame weekmarkt Eindhoven. Hier vind je ook een overzicht van de aanwezige standhouders en meer informatie over hun bedrijf en hun producten.

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: http://www.dwme.nl/There are no comments

Add yours

CommentLuv badge