Duurzaam winkelen bij Kruidvat

5x duurzaam winkelen bij Kruidvat

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzaamheid en willen actieve stappen zetten om hun dagelijks leven te vergroenen. Maar, hoe doen je dat als je een beperkt budget hebt en niet in een stad woont waar je op elke hoek van de straat een hippe conceptstore hebt met duurzame gadgets? Nou, ik kan je vertellen dat duurzaam leven en duurzame producten aanschaffen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Steeds meer grote winkels hebben hun assortiment uitgebreid met handige duurzame producten die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn. Voor jouw glazen (weck)potten ga je naar de Xenos, zonnepanelen kopen we gewoon bij IKEA, biologisch katoenen hemdjes zijn volop verkrijgbaar bij HEMA en herbruikbare koffiebekers voor onderweg en katoenen tasjes zijn werkelijk waar overal te koop. Om jullie te laten zien dat duurzaam winkelen in elke winkelstraat van Nederland mogelijk is deel ik vanaf nu handige tips voor duurzame producten in de schappen van de meest favoriete winkels van winkelend Nederland. Op deze manier wil ik laten zien dat duurzaam leven helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Vandaag in de schijnwerpers: Kruidvat.

Er zijn een aantal drogisterijketens die we eigenlijk allemaal wel kennen en regelmatig bezoeken en waar je in elke dorp of stad wel een filiaal van kunt vinden. Kruidvat is één van de meest bekende ketens van ons land en biedt een uitgebreid assortiment aan verzorgingsproducten, huishoudproducten, medicijnen, babyproducten en nog heel veel meer. Qua duurzaamheid ben ik iets minder onder de indruk van de keten. Biologische en dierproefvrije verzorgingsproducten vind je er niet veel en ook qua babyverzorging is er niet veel duurzaam aanbod. Mocht je een Lush, Holland & Barrett of een Etos in de buurt hebben dan raad ik echt deze ketens van harte aan voor duurzamere verzorgingsproducten. Mocht je nu niet over deze opties beschikken, of graag bij Kruidvat komen, dan zijn er ook zeker nog enkele duurzame opties bij de Kruidvat. Met mijn tips vind je deze zonder problemen in de vele schappen terug.

#1 Natuurlijke zonnebrand

Duurzaam winkelen bij Kruidvat

De schappen voor zonnebrand staan op dit moment vol bij Kruidvat, maar er is eigenlijk maar één duurzaam merk in het aanbod te vinden: Lovea. De minerale zonnebrandproducten van Lovea zijn biologisch en bevatten geen parabenen, synthetische kleurstoffen en geurstoffen en phenoxyethanol en omdat het geen synthetisch zonnefilter is hoef je je geen zorgen te maken over de nanodeeltjes die in de huid trekken.  Daarnaast zijn de producten van Lovea ook nog eens vegan! En ook niet onbelangrijk: de producten worden ook door veel mensen geprezen vanwege de fijne textuur en het gebruiksgemak. Toegegeven: de producten zijn wat prijziger dan andere zonnebrandcrèmes, maar je kunt de producten van Lovea wel drie jaar lang gebruiken, waar andere zonnebrandproducten vaak na één jaar al niet meer voldoende beschermen.

#2 Biologische babyvoeding

Duurzaam winkelen bij Kruidvat

Gelukkig kun je tegenwoordig bij heel veel winkels en ketens terecht voor biologische babyvoeding, ook bij Kruidvat. In de winkels vind je biologische potjes fruit en groente en rijstwafeltjes van eigen merk, maar ook producten van Ella’s Kitchen en Organix Goodies.

#3 Dierproefvrije make-up

Duurzaam winkelen bij Kruidvat

Je kunt bij Kruidvat terecht voor een uitgebreid assortiment aan make-up en in dit aanbod hebben zij ook de merken Catrice en Essence, die naast betaalbaar ook nog eens dierproefvrij zijn.

#4 Biologische voeding

Duurzaam winkelen bij Kruidvat

Sinds de opkomst van de superfoods zijn de zakjes en potjes chiazaad, cacaonibs, gojibessen en kokosolie in nagenoeg elke winkel te vinden. Zo ook in veelal biologische variant bij Kruidvat. De zakken superfoods zijn erg betaalbaar, dus als je fan bent, ben je hier een stuk goedkoper uit dan bij veel andere winkels die deze superfoods verkopen.

#5 Biologische haarverzorging

Duurzaam winkelen bij Kruidvat

Alhoewel de schappen bij Kruidvat vol staan met haarverzorgingsproducten en douchecrèmes is het goed zoeken naar duurzame verzorgingsproducten. Ik vond in mijn lokale filiaal slechts één merk: Inecto. Dit merk is producent van diverse haar- en huidverzorgingsproducten van biologische en natuurlijke ingrediënten. De producten zijn dierproefvrij en ook nog eens vegetarisch.

Bonustip

Bij Kruidvat verkopen ze tegenwoordig ook de OrganiCup: een menstruatiecup voor een duurzame menstruatie. Wel zo makkelijk!

5x duurzaam winkelen bij Kruidvat

Nog meer duurzaam winkelen:

17 gedachten over “5x duurzaam winkelen bij Kruidvat”

 1. Eigenlijk hoef je helemaal niet met zonnebrand te smeren. Als je via de weersverwachting hoort, dat de zon flink gaat schijnen, drink je de dag ervoor wortel-of tomatensap. Daar zit beta-caroteen in. Zo heb je bescherming van binnenuit.
  Zo doe ik het al jaren.

  1. Dat heb ik wel eens vaker gehoord, bij jou werkt het dus goed? Ik smeer mijzelf echt nauwelijks in, ik kom ook niet zo veel en lang in de volle zon, maar voor mijn kinderen ben ik natuurlijk extra voorzichtig.

 2. Volgens mij bevatten sommige producten van Inecto wel SLS/SLES, iets waar ik persoonlijk ver bij uit de buurt blijf. Mijn Kruidvat heeft ook 100 % pure amandelolie in een glazen fles met metalen dop. Een stuk minder vervuiling dan de plastic flesjes dus 🙂

  1. Ik snap dat je dat wilt vermijden, dat doe ik zelf ook, maar helaas zijn er nog steeds veel biologische merken die het alsnog gebruiken. Wat goed dat ze olie in een glazen fles verkopen, dat is zoveel beter in verband met recycling.

   1. Dat is vaak waar, maar je moet begrijpen dat niet iedereen op hetzelfde punt qua duurzaam leven is. Voor mensen die net beginnen en hun keuzes willen verduurzamen, is de overstap naar biologische producten al een flinke stap voorwaarts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *