duurzaam winkelen Etos

5x duurzaam winkelen bij Etos

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzaamheid en willen actieve stappen zetten om hun dagelijks leven te vergroenen. Maar, hoe doen je dat als je een beperkt budget hebt en niet in een stad woont waar je op elke hoek van de straat een hippe conceptstore hebt met duurzame gadgets? Nou, ik kan je vertellen dat duurzaam leven en duurzame producten aanschaffen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Steeds meer grote winkels hebben hun assortiment uitgebreid met handige duurzame producten die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn. Voor jouw glazen (weck)potten ga je naar de Xenos, zonnepanelen kopen we gewoon bij IKEA, biologisch katoenen hemdjes zijn volop verkrijgbaar bij HEMA en herbruikbare koffiebekers voor onderweg en katoenen tasjes zijn werkelijk waar overal te koop. Om jullie te laten zien dat duurzaam winkelen in elke winkelstraat van Nederland mogelijk is deel ik vanaf nu handige tips voor duurzame producten in de schappen van de meest favoriete winkels van winkelend Nederland. Op deze manier wil ik laten zien dat duurzaam leven helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Vandaag in de schijnwerpers: Etos.

In tegenstelling tot veel andere ‘grote’ drogisterijketens kun je bij Etos heel goed duurzaam winkelen. Alhoewel de drogisterij nog veel merken in het assortiment heeft die niet zo duurzaam zijn, niet zo natuurlijk zijn en alles behalve dierproefvrij zijn, heeft Etos voor de duurzame consument ook veel mooie alternatieven. Vandaag zet ik graag 5 duurzame producten voor jullie op een rij, maar in het aanbod vind je natuurlijk nog veel meer mooie duurzame merken en producten.

#1 natuurlijke verzorgingsproducten

duurzaam winkelen bij Etos

Waar het bij andere ketens nogal eens goed zoeken is naar duurzame en natuurlijke verzorging, vind je bij Etos een aantal mooie opties in de schappen van het vaste assortiment. De huismerk producten van Etos zijn sowieso dierproefvrij, maar kies je liever voor natuurlijk verzorging dus vindt je volop producten van onder andere Weleda in het assortiment.

#2 Biologische babyvoeding

duurzaam winkelen bij Etos

Het aanbod aan biologische babyvoeding wordt steeds breder bij Etos. Niet alleen heeft Etos flink wat producten van eigen merk in de schappen, je kunt hier ook een ruim aanbod van Ella’s Kitchen en Organix Goodies vinden.

#3 Veilige vrouwelijke hygiëneproducten

duurzaam winkelen bij Etos

Etos was één van de eerste grote ketens die de menstruatieproducten van Yoni in het vaste assortiment opnam. Met deze zet werden de tampons, het maandverband en de inlegkruisjes zonder chemische troep en gemaakt van biokatoen van Yoni ineens goed beschikbaar voor een grote groep vrouwen.

#4 Natuurlijke babyverzorgingsproducten 

duurzaam winkelen bij Etos

Bij Etos vind je een heel ruim assortiment aan natuurlijke baby- en kinderverzorgingsproducten en dat is wel zo fijn kiezen voor die tere babyhuidjes. Je kunt bij Etos terecht voor een ruime selectie producten, zoals shampoo, badgel, bodylotion, billencrème en badolie, van fijne merken als Weleda, Naïf en Burt’s Bees.

#5 Dierproefvrije cosmetica

duurzaam winkelen Etos

Bij Etos vind je een uitgebreid assortiment aan make-upproducten, maar de meeste populaire merken testen hun producten nog steeds op dieren. Gelukkig kun je met een gerust hart de cosmetica van Etos huismerk aanschaffen want deze zijn dierproefvrij.

5x duurzaam winkelen bij Etos

Nog meer duurzaam winkelen:

Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

2 gedachten over “5x duurzaam winkelen bij Etos”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *