duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

5x duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzaamheid en willen actieve stappen zetten om hun dagelijks leven te vergroenen. Maar, hoe doen je dat als je een beperkt budget hebt en niet in een stad woont waar je op elke hoek van de straat een hippe conceptstore hebt met duurzame gadgets? Nou, ik kan je vertellen dat duurzaam leven en duurzame producten aanschaffen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Steeds meer grote winkels hebben hun assortiment uitgebreid met handige duurzame producten die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn. Voor jouw glazen (weck)potten ga je naar de Xenos, zonnepanelen kopen we gewoon bij IKEA, biologisch katoenen hemdjes zijn volop verkrijgbaar bij HEMA en herbruikbare koffiebekers voor onderweg en katoenen tasjes zijn werkelijk waar overal te koop. Om jullie te laten zien dat duurzaam winkelen in elke winkelstraat van Nederland mogelijk is deel ik vanaf nu handige tips voor duurzame producten in de schappen van de meest favoriete winkels van winkelend Nederland. Op deze manier wil ik laten zien dat duurzaam leven helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Vandaag in de schijnwerpers: Dille & Kamille.

Dille & Kamille is al jarenlang één van mijn favoriete winkels en, naar ik weet, toevallig ook hét adres voor veel basics voor veel groendoeners. Niet zo gek natuurlijk, de winkel heeft een uitgebreid assortiment aan huis, tuin en keuken producten die niet mogen ontbreken in huis en vaak ook nog van duurzame materialen en goede kwaliteit. Ik koop sowieso altijd mijn huishoudzeep bij Dille & Kamille, maar ook mijn keukenspullen, (weck)potten, speelgoed en thee. Vandaag deel ik 5 tips voor duurzame producten die je bij elke Dille & Kamille kunt kopen.

#1 Schoonmaakproducten

duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

De zero waster kan zijn of haar hart ophalen bij Dille & Kamille want je vindt hier een uitgebreid assortiment aan duurzame en verpakkingsvrije schoonmaakproducten. Onverpakte (huishoud)zepen, schrobbers en borstels, onverpakte vaatdoeken, zeepkloppers en metalen veegblikken: je duurzame hart gaat er sneller van kloppen.

#2 (Weck)potten

duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

Dille & Kamille is bij heel veel mensen toch vooral bekend vanwege hun ruime assortiment aan potten en flessen in allerlei soorten en maten. Voor elke toepassing en elk gerecht vind je hier wel een bijpassend potje en, ook handig, extra ringen en deksels.

#3 Houten speelgoed

duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

Je kunt bij Dille & Kamille ook een heel uitgebreid aanbod aan ontzettend leuk speelgoed vinden. Veel van het speelgoed is van hout gemaakt en vele malen duurzamer dan de plastic alternatieven. Ook als ouder kun je enthousiast worden van al dit moois.

#4 Emaille servies

duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

Emaille producten worden al heel lang gebruikt, maar zijn de laatste jaren weer aan een opmars bezig. Niet zo gek natuurlijk want emaille is heel duurzaam materiaal. Producten van emaille hebben een lange levensduur, zijn licht in gewicht, niet giftig en zelfs recyclebaar. Dit maakt emaille een ideaal alternatief voor producten van plastic.

#5 Onverpakte thee en kruiden

duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

Bij veel vestigingen van Dille & Kamille kun je onverpakt jouw favoriete theesoorten en kruiden laten scheppen. Het aanbod is behoorlijk ruim en omvat ook veel bijzondere theemixen van biologische oorsprong. Echt een aanrader! Vergeet ook zeker de theezeefjes en -eieren niet.

5x duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

Nog meer duurzaam winkelen:

Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

4 gedachten over “5x duurzaam winkelen bij Dille & Kamille”

  1. Ik vond laatst een groot stuk loofah bij D &K. Die kun je in stukken knippen en als schuurspons gebruiken. Werkt prima! Als het sponsje versleten is, kan het bij het GFT-afval.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *