duurzaam winkelen bij Blokker

5x duurzaam winkelen bij Blokker

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzaamheid en willen actieve stappen zetten om hun dagelijks leven te vergroenen. Maar, hoe doen je dat als je een beperkt budget hebt en niet in een stad woont waar je op elke hoek van de straat een hippe conceptstore hebt met duurzame gadgets? Nou, ik kan je vertellen dat duurzaam leven en duurzame producten aanschaffen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Steeds meer grote winkels hebben hun assortiment uitgebreid met handige duurzame producten die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn. Voor jouw glazen (weck)potten ga je naar de Xenos, zonnepanelen kopen we gewoon bij IKEA, biologisch katoenen hemdjes zijn volop verkrijgbaar bij HEMA en herbruikbare koffiebekers voor onderweg en katoenen tasjes zijn werkelijk waar overal te koop. Om jullie te laten zien dat duurzaam winkelen in elke winkelstraat van Nederland mogelijk is deel ik vanaf nu handige tips voor duurzame producten in de schappen van de meest favoriete winkels van winkelend Nederland. Op deze manier wil ik laten zien dat duurzaam leven helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Vandaag in de schijnwerpers: Blokker.

#1 Weckpotten en -flessen

duurzaam winkelen bij Blokker

Bij Blokker vind je een heleboel handige potjes en flessen in allerlei formaten om mee in te maken of eten in te bewaren. Ze verkopen zelfs losse doppen en ringen.

#2 Lunchsets

duurzaam winkelen bij Blokker

Net als bij veel andere populaire ketens kun je ook bij Blokker terecht voor een ruim assortiment aan herbruikbare (koffie)bekers en lunchboxen. In het assortiment vind je zowel lunchboxen voor kinderen als voor volwassenen en alhoewel de meeste producten van plastic zijn, zijn ze wel aardig robuust en geschikt om langere tijd te gebruiken. Je vindt in het assortiment zelfs handige systemen met verschillende compartimenten en saladebekers dus er is geen enkele reden meer om niet jouw eigen smakelijke lunch mee te nemen naar school/studie/werk.

#3 Bamboeservies

duurzaam winkelen bij Blokker

Bamboe servies wordt steeds populairder en ook bij Blokker kun je terecht voor bekers, borden en schalen gemaakt van bamboevezels. Ideaal voor kamperen of voor de kleintjes en een stuk duurzamer dan de alternatieven gemaakt van plastic of melamine. In dit bamboeservies zit nog wel een gedeelte melaminehars voor de stevigheid, maar het is veel minder dan in ander serviesgoed van melamine.

#4 Ecologische schoonmaakmiddelen

duurzaam winkelen bij Blokker

Blokker is natuurlijk voornamelijk bekend door hun uitgebreide assortiment aan keukenartikelen en schoonmaakartikelen. In het assortiment vind je dan ook een aantal fijne ecologische schoonmaakmiddelen. Zo kun je hier de schoonmaakazijn van Groenland kopen en de producten van het ecologische en vegan schoonmaakmerk Attitude.

#5 Koffiezetsystemen

duurzaam winkelen bij Blokker

Ook jouw dagelijkse kopje koffie kan een stuk duurzamer. De senseo apparaten zijn behoorlijk ingeburgerd in ons land, maar al die single use coffeepads zijn natuurlijk helemaal niet zo duurzaam. Met een percolator of een cafetière zet je koffie zonder al dat afval en deze systemen zijn gewoon verkrijgbaar bij Blokker.

5x duurzaam winkelen bij Blokker

Nog meer duurzaam winkelen:

5 gedachten over “5x duurzaam winkelen bij Blokker”

  1. Vorige week was ik voor het eerst in honderd jaar weer eens in de Blokker. Die weckpotten en schoonmaakmiddelen waren me toen ook al opgevallen 🙂
    Ik ging trouwens naar huis met zo’n ding om zelf ijsjes te kunnen maken, want dat scheelt zoveel verpakkingsmateriaal. Vanavond maar eens testen of ze gelukt zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *