Duurzaam winkelen bij Action

5x duurzaam winkelen bij Action

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzaamheid en willen actieve stappen zetten om hun dagelijks leven te vergroenen. Maar, hoe doen je dat als je een beperkt budget hebt en niet in een stad woont waar je op elke hoek van de straat een hippe conceptstore hebt met duurzame gadgets? Nou, ik kan je vertellen dat duurzaam leven en duurzame producten aanschaffen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Steeds meer grote winkels hebben hun assortiment uitgebreid met handige duurzame producten die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn. Voor jouw glazen (weck)potten ga je naar de Xenos, zonnepanelen kopen we gewoon bij IKEA, biologisch katoenen hemdjes zijn volop verkrijgbaar bij HEMA en herbruikbare koffiebekers voor onderweg en katoenen tasjes zijn werkelijk waar overal te koop. Om jullie te laten zien dat duurzaam winkelen in elke winkelstraat van Nederland mogelijk is deel ik vanaf nu handige tips voor duurzame producten in de schappen van de meest favoriete winkels van winkelend Nederland. Op deze manier wil ik laten zien dat duurzaam leven helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Vandaag in de schijnwerpers: Action.

Je kunt groot fan zijn van Action of de winkel vreselijk vinden en ervaren als de belichaming van alles dat er mis is met de huidige consumptiemaatschappij, maar feit is wel dat Action ongekend populair is in ons land en enorm snel is gegroeid de laatste jaren. Ik loop ook wel eens de Action binnen. Niet zozeer voor de ‘sfeervolle’ interieuritems die tegenwoordig elk huis in Nederland lijken te vullen, maar meer voor het aanbod aan hobbyspullen, papierwaren en andere praktische zaken. Alhoewel de winkel echt vol staat met de gekste dingen kun je hier best duurzaam winkelen. Je moet alleen even weten waar je moet zoeken.

#1 Herbruikbare bakjes en flessen

Duurzaam winkelen bij Action

Bij Action vind je een ruim assortiment aan lunchboxen, drinkbekers, herbruikbare flessen en koffiemokken. Natuurlijk zijn veel producten van plastic, maar dit is altijd nog duurzamer dan wegwerpbekers of andere verpakkingen die je slechts één keer gebruikt.

#2 Duurzame schoonmaakproducten

Duurzaam winkelen bij Action

Het assortiment schoonmaakproducten bij Action is erg ruim, maar helaas vind ik hier zelden een duurzaam merk in de schappen. Gelukkig kun je hier wel terecht voor schoonmaakdoekjes en borstels. In het aanbod vind je diverse onverpakte schrobborstels en allerlei schoonmaakdoekjes die los verkrijgbaar zijn. Vermijd wel de microvezeldoekjes: deze laten plastic vezels los in de was en dit draagt bij aan de plastic soep.

#3 Biologische foodproducten

Duurzaam winkelen bij Action

Het foodassortiment bij Action is de laatste jaren flink toegenomen, maar het grootste gedeelte van dit aanbod bestaat uit snoepgoed. Ik vond het dan ook leuk om te ontdekken dat Action een lijn biologische foodproducten in de schappen heeft van Bio Wise. In het assortiment vind je onder andere noten- en zadenrepen, lijnzaadmix, havermix, rijstwafels en nog andere producten.

#4 Duurzaam speelgoed

Duurzaam winkelen bij Action

Veel mensen bezoeken Action vanwege het enorm ruime aanbod aan betaalbaar speelgoed voor kinderen. Helaas is het merendeel van het speelgoed van goedkoop plastic en alles behalve duurzaam en gezond. Gelukkig kun je in de schappen ook wel duurzaam speelgoed vinden als je weet waar je naar op zoek bent. Zo zijn de producten van LEGO (niet de namaakvariant, maar de echte producten) altijd een goede investering en soms extra voordelig bij Action. Ook hebben ze soms heel leuk houten speelgoed in de winkel van robuust en duurzaam hout.

#5 Voorraadpotten en glazen (weck)potjes

Duurzaam winkelen bij Action

Op de keukenafdeling van Action vind je een divers en ruim aanbod van glazen potten en flessen. Ontzettend handig om jouw (verpakkingsvrije) boodschappen in de bewaren, de lunch in mee te nemen of gerechten in te bewaren.

5x duurzaam winkelen bij Action

Nog meer duurzaam winkelen:

10 gedachten over “5x duurzaam winkelen bij Action”

  1. Ja, handig he? Ik zie het tegenwoordig op steeds meer plekken, terwijl ik het idee heb dat het voorheen eigenlijk allemaal voorverpakt was. Maar misschien is mijn perceptie veranderd omdat ik er nu zo op let.

 1. Damn, ik was er nog niet van op de hoogte dat microvezeldoekjes plastic bevatten… En het is pas de laatste jaren dat ik die doekjes enorm ben gaan appreciëren in mijn huishouden! Aiai.
  Ik probeer de Action te vermijden – gelukkig is er geen vlakbij – omdat die bijdraagt aan de wegwerpmaatschappij maar het is dan wel heel leuk om te lezen dat er ook duurzame producten te vinden zijn!

  1. Lastig is dat he? Ik vond ze ook altijd zo prettig, tot ik ontdekte dat ze allemaal plasticvezels loslaten in de was. Dan is het toch gelijk een stuk minder fijn poetsen. Ik probeer nu zoveel mogelijk over te stappen op katoenen lappen in huis.

 2. Ze hebben nu ook een duurzame schoonmaakmiddelen lijn!
  Het zal wel duurzaam zijn op het niveau van de lunch trommels, maar hé, alle signalen en beetjes helpen.

  1. Volgens mij heb ik die producten wel eens zien staan. Het zijn die flessen met kleurige verpakkingen toch? Ik heb toentertijd een hele zoektocht op internet gedaan naar de producent en de daadwerkelijke duurzaamheid ervan, maar kon er helemaal niks over vinden. Daarom vertrouwde ik het eigenlijk niet zo.

 3. Van Vileda hebben ze poetsdoekjes die 100% natuurlijk zijn, je kan ze wassen op 60 graden en als ze versleten zijn mogen ze op de composthoop. Ze kosten tussen de 3 en 4 euro voor 9 stuks en ze zijn super voor alle poetstaken. Heb ze deze week pas ontdekt maar heel tevreden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *