boerenmarkten

De (biologische) boerenmarkten in Nederland

Trouwe lezers van Awkward Duckling weten dat ik al tijden bijna wekelijks een artikel publiceer over één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in ons land. Ik heb het idee dat Nederlanders echte marktgangers zijn, maar niet veel mensen zijn op de hoogte van de vele leuke (biologische) boerenmarkten die vaak wekelijks in hun buurt worden georganiseerd. Ontzettend zonde natuurlijk, want juist hier tref je producenten en verkopers met passie voor hun vak en product en koop je de producten vaak direct bij de producent, zodat je weet waar jouw producten vandaan komen en wat er in het seizoen is. Lokaal en duurzaam winkelen was nog nooit zo makkelijk! Ik heb het vinden van een boerenmarkt bij jou in de buurt nu nog eenvoudiger gemaakt door een heuse overzichtskaart te maken van alle (biologische) boerenmarkten in Nederland.

overzichtskaart boerenmarkten

De overzichtskaart met de (biologische) boerenmarkten in Nederland bevat kleine en grote markten van Friesland tot aan Limburg waar je wekelijks of maandelijks terecht kunt voor al jouw verse boodschappen. Sommige markten zijn zeer kleinschalig, zoals de biologische markt Weesp, andere markten zijn veel groter van omvang en hebben al een behoorlijke reputatie opgebouwd, zoals de Rotterdamse Oogstmarkt. Op de kaart zie je in één oogopslag welke markten bij jou in de buurt worden georganiseerd. Als je vervolgens op die markt klikt, zie je alle relevante informatie over die markt. Zo ontdek je waar, wanneer, hoe laat en hoe vaak de markt wordt georganiseerd. Wil je meer weten over de markt en de diverse aanbieders die je hier kunt bezoeken dan kun je op de link klikken en kom je terecht bij mijn uitgebreide artikel over die betreffende markt.

overzichtskaart boerenmarkten

Neem vooral eens een kijkje op de overzichtspagina van de (biologische) boerenmarkten in Nederland om te zien of één van deze leuke markten bij jou in de buurt is. De kaart is tevens makkelijk te raadplegen via de hoofdpagina van Awkward Duckling. De kaart wordt nog wekelijks bijgewerkt dus houdt deze vooral in de gaten. Als je nog leuke tips hebt voor markten die ik nog niet op de kaart heb staan dan hoor ik dat natuurlijk heel graag!

1 gedachte over “De (biologische) boerenmarkten in Nederland”

  1. Marij Wijffels

    Nog een tip: Elke vrijdag verse biologische groenten uit de moestuin van Landgoed Zuylenstein.
    Ook is er kaas, eieren. brood en vlees van de vrij rondlopende Mangalica varkentje te koop die je ook kunt vinden vlak bij de Moestuin.
    Elke vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur open

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *