Raviolini

Biologische Markt Nijmegen

Elke vrijdag wil ik jullie op Awkward Duckling graag kennis laten maken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de biologische markt Nijmegen: een wekelijkse markt waar je terecht kunt voor al je verse boodschappen.

Ik heb op Awkward Duckling al vaker over Nijmegen geschreven en ik vind het persoonlijk een ontzettend gezellige stad om te bezoeken. Er vinden de hele week door leuke warenmarkten plaats in de stad, maar op zaterdag vind je op het Kelfkensbos een groentemarkt en een biologische boerenmarkt als aanvulling op de reguliere warenmarkt die elke zaterdag wordt georganiseerd op en rond de Grote Markt en de Burchtstraat.

Biotura

Op de wekelijkse biologische markt kun je terecht voor diverse verse boodschappen, waaronder groente en fruit, aardappelen, brood en banket, vis, zuivel en vlees en vleeswaren. Je kunt hier onder andere een bezoek brengen aan pastakraam Raviolini waar je terecht kunt voor heerlijke verse pasta van de beste ingrediënten. Bij de kraam van Biotura kun je al jouw verse biologische groente en fruit kopen, van lokale seizoensgroenten tot biologische tropische vruchten. Of bezoek de kraam van kaasboerderij Ravenswaard: een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar zelf boerenkaas maakt. Het aanbod van de markt is redelijk consistent dus je kunt hier elke week jouw vertrouwde adresjes bezoeken.

Je kunt de biologische boerenmarkt in Nijmegen elke zaterdag bezoeken van 08.30 uur tot 14.00 uur op het Kelfkensbos in het centrum van de stad.

Ook leuk in Nijmegen:

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto 1: https://www.facebook.com/raviolini/
Bron foto 2: http://biotura.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *