goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #10

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Ik ben er even een weekje tussenuit geweest. Mede omdat het even niet zo lekker ging de afgelopen weken, onder andere door dit, en omdat mijn harde schijf met al mijn bestanden en foto’s was gecrasht. Drama natuurlijk! Het duurdere enkele dagen voor we alle bestanden van de schijf hadden gevonden en konden overzetten, maar nagenoeg alle bestanden zijn onherstelbaar beschadigd. Gelukkig maken we altijd een back-up van belangrijke zaken, zoals familiefoto’s en administratie, maar al mijn andere foto’s en bestanden zijn gewoon verloren gegaan. Dit kan helaas gebeuren, maar het is wel even vervelend. Gelukkig heb ik wel weer een leuke verzameling positief nieuws van de afgelopen week om jullie en mijzelf op te beuren.

Houdverbod voor dierenmishandelaars

hond

Deze week las ik op de website van de Partij voor de Dieren dat het binnenkort mogelijk is voor rechters om een houdverbod als strafmaatregel op te leggen voor dierenmishandelaars. Er kon al een houdverbod op worden gelegd, maar alleen als voorwaarde bij een voorwaardelijke straf. Nu is het ook mogelijk om een houdverbod in andere situaties op te leggen om zo preventief te werk te gaan. Helaas is het houdverbod een maatregel voor slechts maximaal 5 jaar en heb ik niet echt het vertrouwen dat een dierenmishandelaar na 5 jaar zijn leven heeft gebeterd, maar het is een goed begin!

Volvo gaat elektrisch

auto

Deze week maakte het Zweedse autobedrijf Volvo Cars bekend dat zij zich helemaal gaan richten op elektrisch rijden! De plannen zijn gepresenteerd en elke Volvo die vanaf 2019 wordt geïntroduceerd  zal worden voorzien van een elektromotor en tussen 2019 en 2021 introduceert Volvo maar liefst 5 volledig elektrische auto’s. Met deze focus op hybride en volledig elektrische auto’s is Volvo echt een voorloper op de automarkt en ik hoop dat vele merken zullen volgen.

Vegan ijs van Häagen-Dazs

ijs

Goed nieuws voor alle veganisten out there! Na de vegan ijsvarianten van Ben & Jerry’s komt nu ook het grote ijsmerk Häagen-Dazs met vegan ijs. In Amerika heeft het ijsmerk de vegan smaken Peanut Butter Chocolate Fudge, Chocolate Salted Fudge Truffle, Mocha Chocolate Cookie en Coconut Caramel gelanceerd. Nu is het nog wachten tot de smaken ook verkrijgbaar zijn in Nederland. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte.

Bron foto 1: Jordan Whitt op UnsplashThere are no comments

Add yours