goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #12

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Vega op events is hip

festival

In Metro verscheen deze week een artikel over de toenemende populariteit en aanwezigheid van vega food op festivals. Ik weet nog wel dat het ‘vroeger’ erg lastig was om een behoorlijke hap te scoren op een festival, maar tegenwoordig is dat wel andere koek. Met de groeiende populariteit van foodtrucks is ook het foodaanbod op festival behoorlijk verbeterd en kun je op een willekeurig festival ook gewoon een plantaardige kebab, een Dutch Weed Burger of een smakelijke hap van de Vegetarische Slager vinden. Goed nieuws wat mij betreft!

Stoppen met ultragoedkope kleding

kledingbibliotheek

In de Volkskrant verscheen deze week een artikel waarin journaliste Lisa Koetsenruijter een pleidooi houdt voor het aanschaffen van eerlijke kleding. In het artikel legt ze duidelijk uit wat er mis is met de hedendaagse modeindustrie en geeft ze een aantal handige tips om verantwoorde mode te kopen, ook als je niet weet waar je moet beginnen en als je misschien niet zoveel budget hebt.

Het veranderende onderwijssysteem

kleuterschool

Het AD publiceerde deze week een interessant artikel over basisschool De Kwartiermaker, waar het traditionele onderwijssysteem radicaal is omgegooid en kinderen in grotere groepen met verschillende leeftijden en meerdere begeleiders doen en leren waar ze op dat moment aan toe zijn en wat past bij hun schema. Er wordt op diverse plekken in ons land geëxperimenteerd met een alternatief onderwijssysteem en alhoewel dit niet altijd even gunstig uitpakt vind ik het wel een enorme stap voorwaarts. Het huidige onderwijssysteem lijkt steeds meer kinderen niet te passen en heeft zó sterk de nadruk op toetsbare kwaliteiten dat het ten koste lijkt te gaan van veel andere talenten en interesses. Hoera dus voor alle aandacht voor hoe het ook anders kan!

Bron foto 1: Aaron Burden @ Unsplash
Bron foto 2: Aranxa Esteve @ Unsplash
Bron foto 3: Priscilla du Preez @ Unsplash
Bron foto 4: Aaron Burden @ Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *