goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #11

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Vegetarisch vlees: er is een wereldwijde voedselrevolutie op komst

De Vegetarische Slager

In de Volkskrant deze week verscheen een uitgebreid artikel over de opkomst en populariteit van vegetarisch vlees. In beeld komt de Vegetarische Slager en het immense succes van het concept en hun producten. Het blijkt dat de Vegetarische Slager werkt aan een vleesloze biefstuk die beter is dan het origineel! Na dit artikel stond de media deze week vol met discussies en artikelen over vegetarisch vlees en ik vind het fantastisch om te zien dat vleesvervangers steeds populairder worden en steeds meer bekendheid krijgen bij het grote publiek.

We zijn allemaal hippies geworden

festival

In Trouw stond deze week een artikel over de hippiecultuur. Men vroeg zich af waar deze was gebleven en wat er nog over was van de idealen van de hippies van weleer. Goed nieuws, want de conclusie van het artikel: we zijn allemaal hippies geworden en de hippiecultuur ligt stevig verankerd in onze eigen normen en waarden. De kerk als instituut heeft afgedaan, seks vindt ook buiten het huwelijk plaats, authenticiteit is steeds belangrijker en steeds meer mensen leven vanuit hun gevoel en niet meer vanuit wat er verwacht wordt of wat zou moeten. Al is het geen vrijheid blijheid en endless summer meer, de waarden van de hippiecultuur hebben duidelijk hun sporen achtergelaten en we zijn er, in mijn optiek, flink op vooruit gegaan. Laten we de vercommercialisering van de hippie/boho/ibiza stijl dan maar even vergeten.

Gelijkheid voor homo’s, lesbiennes en biseksuelen in Malta

homohuwelijk

Malta heeft deze week, als 24ste land ter wereld, homo’s, lesbiennes en biseksuelen dezelfde rechten gegeven als heterostellen. Niet alleen kunnen zij nu ook met elkaar trouwen, maar ze hebben ook op het gebied van adoptie dezelfde rechten gekregen. Daarnaast werd bekend gemaakt in Metro dat bepaalde wetsartikelen ook genderneutraal zullen worden gemaakt. Voor een katholiek en conservatief land als Malta een fantastische stap en een groot voorbeeld voor anderen!

Alle nieuwbouwwoningen in Utrecht worden aardgasvrij

gasfornuis

De stad Utrecht heeft grote duurzame plannen als het aankomt op de woningen in de stad. Zo wil de gemeente dat alle nieuwe woningen aardgasvrij worden opgeleverd en dat woningen waar renovatie of vervanging plaatsvindt ook van het aardgas afgaan. De gemeente Utrecht loopt met deze plannen enorm voorop in Nederland en ik hoop van harte dat andere gemeenten met soortgelijke duurzame initiatieven zullen komen.

2 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #11”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *