duurzaam winkelen bij HEMA

5x duurzaam winkelen bij HEMA

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzaamheid en willen actieve stappen zetten om hun dagelijks leven te vergroenen. Maar, hoe doen je dat als je een beperkt budget hebt en niet in een stad woont waar je op elke hoek van de straat een hippe conceptstore hebt met duurzame gadgets? Nou, ik kan je vertellen dat duurzaam leven en duurzame producten aanschaffen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Steeds meer grote winkels hebben hun assortiment uitgebreid met handige duurzame producten die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn. Voor jouw glazen (weck)potten ga je naar de Xenos, zonnepanelen kopen we gewoon bij IKEA en herbruikbare koffiebekers voor onderweg en katoenen tasjes zijn werkelijk waar overal te koop. Om jullie te laten zien dat duurzaam winkelen in elke winkelstraat van Nederland mogelijk is deel ik vanaf nu handige tips voor duurzame producten in de schappen van de meest favoriete winkels van winkelend Nederland. Op deze manier wil ik laten zien dat duurzaam leven helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Vandaag in de schijnwerpers: HEMA.

duurzaam winkelen bij HEMA

HEMA is zonder twijfel één van de meest populaire winkels in ons land. Waar de V&D het in deze tijd niet redde, blijft het warenhuis HEMA onverminderd populair door de betaalbare prijzen, de goede kwaliteit, de hippe printjes, de leuke en verrassende cadeautjes en het uitgebreide assortiment. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het hier in de schappen en voor alle basics is de HEMA toch wel de eerste stop. Gelukkig is HEMA ook steeds meer bezig met duurzaamheid, zowel in het bedrijf zelf als qua producten. Het was dan ook vrij lastig om slechts 5 leuke tips te verzamelen voor duurzame producten bij de HEMA. Hier zijn mijn favorieten!

#1 Biologische food- en drinkproducten

duurzaam winkelen bij HEMA

De HEMA heeft de foodafdeling behoorlijk uitgebreid de laatste jaren en met die uitbreiding is het aanbod aan biologische foodproducten ook flink toegenomen. Je vindt in de schappen van de HEMA onder andere biologische thee, limonade, wijn en snoep. Daarnaast vind je bij HEMA ook de koffiecapsulemaker waarmee je zelf duurzamere koffiecups kunt maken.

#2 Herbruikbare zakjes

duurzaam winkelen bij HEMA

De HEMA verkoopt al heel lange leuke canvas tassen met uitbundige prints, maar sinds enkele maanden vind je hier ook leuke herbruikbare zakjes. De zakjes worden verkocht als cadeauzakjes, en dat is al een leuk en duurzaam alternatief voor cadeaupapier, maar ze zijn natuurlijk ook ideaal voor jouw verpakkingsvrije boodschappen.

#3 Biologisch katoen

duurzaam winkelen bij HEMA

Je kunt bij HEMA terecht voor een uitgebreid aanbod aan kledingstukken van biologisch katoen. Van ondergoed tot t-shirts en ook veel babykleding. Voor mooie en stevige basics voor baby’s van biologisch katoen is HEMA echt een aanrader, mede omdat het zo betaalbaar is.

#4 Ecologische schoonmaakmiddelen

duurzaam winkelen bij HEMA

Voor betaalbare en duurzame schoonmaakmiddelen kun je tegenwoordig ook goed bij HEMA terecht. In het assortiment ecologische schoonmaakmiddelen vind je bijvoorbeeld een allesreiniger, afwasmiddel, glasreiniger, wc-reiniger en schoonmaakazijn.

#5 Bamboe servies

duurzaam winkelen bij HEMA

Net als veel andere winkelketens richt ook HEMA steeds meer de aandacht op duurzamere alternatieven voor het (camping)servies van plastic en melamine. Het aanbod aan borden, schalen en bekers van bamboevezels wordt steeds groter in de winkel en is ook nog eens erg betaalbaar. Helaas worden deze producten nog steeds wel vervaardigd met een bepaald percentage melaminehars voor de stevigheid en om slijtage tegen te gaan, maar het is allicht duurzamer en gezonder dan alternatieven.

Je kunt bij de HEMA sowieso erg goed terecht voor duurzame serviesproducten en handige producten voor onderweg. Het assortiment aan lunchtrommels, bakjes, herbruikbare flessen, thermosflessen en koffiebekers is heel ruim. Daarnaast ben ik ook groot fan van de nieuwe lijn ondergoed (deels) gemaakt van bamboevezels en vind je ook steeds meer leuke duurzame groenproducten bij HEMA, zoals zaaibakjes, moestuinbenodigdheden en zelfs confettizaadjes van weidebloemen. Zo leuk!

5x duurzaam winkelen bij HEMA

Nog meer duurzaam winkelen:

Dit artikel bevat affiliatelinks van HEMA. lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

2 gedachten over “5x duurzaam winkelen bij HEMA”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *