De Grote Landelijke Genoeg-dag

De Grote Landelijke Genoeg-dag

Met twee kinderen moet ik eerlijk bekennen dat mijn festivaldagen toch wel achter me liggen. Natuurlijk kijk ik wel eens verlangend naar de beelden van leuke festivals en zou ik er af en toe best graag bij willen zijn, maar met het gedoe rondom oppas regelen, de totale uitputting na zo’n weekend en de primitieve (slaap)omstandigheden bedank ik er voorlopig even vriendelijk voor. Dit betekent echter niet dat ik nooit meer een gezellig event bezoek. Tegenwoordig bezoek ik graag een duurzame beurs of een eendaags festival zoals de Ouders Natuurlijk Beurs, het Kiind Festival, het We Doen Het Zelf Wel Festival of de Grote Landelijke Genoeg-dag die later dit jaar zal plaatsvinden en waar alles draait om meer doen met minder.

Genoeg is een onafhankelijk tijdschrift dat is gericht op iedereen die meer wil doen met minder. Het tijdschrift verschijnt eens per kwartaal en elke editie bestaat uit vier delen:

  • gelukkig met genoeg; over minimaliseren en gelukkig zijn met minder
  • genoeg voor iedereen; over delen, lenen en zorgen dat er ook genoeg is voor toekomstige generaties
  • geld genoeg; over kritisch aankopen en geld besparen
  • praktisch genoeg; praktische tips om zelf in huis, tuin en keuken dingen te maken

Het tijdschrift bestaat dit jaar alweer 25 jaar en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Daarom organiseren zij dit jaar De Grote Landelijke Genoeg-dag! Vorig jaar organiseerden zij de Genoeg om te Delen-dag: een themadag helemaal in het teken van de deeleconomie en dit jaar willen ze een nog groter event organiseren en daarom zijn ze een crowdfundingsactie gestart om hun festival te kunnen verwezenlijken.

Op De Grote Landelijke Genoeg-dag komen alle onderwerpen uit het tijdschrift natuurlijk aan bod, maar de grootste focus zal komen te liggen op de zero waste lifestyle. Je maakt kennis met allerlei mooie initiatieven en het tijdschrift wil inspirerende sprekers als Bea Johnson, Babette Porcelijn en Christian Felber uitnodigen. Daarnaast kun je deelnemen aan allerlei leuke workshops waar je bijvoorbeeld leert upcyclen, kleding maken, life plannen of milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen leert maken, maar waar je ook meer leert over de houdbaarheid van voeding, het samenstellen van een capsule wardrobe of leert om te gaan met commercie.

De Grote Landelijke Genoeg-dag zal plaatsvinden op zondag 17 september op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Het event vindt tegelijkertijd plaats met de Puur Fair. Voor meer informatie over De Grote Landelijke Genoeg-dag of om de crowdfunding te steunen kun je een bezoek brengen aan hun crowdfundingpagina op Voordekunst. Door het project financieel te steunen zorg je er niet alleen voor dat het event plaats kan vinden, maar je krijg ook nog eens een toegangskaartje en je kunt profiteren van diverse andere unieke beloningen. Zo kun je kiezen voor een meet & greet met de makers van Genoeg, een abonnement op het tijdschrift, het boek ‘De Verborgen Impact’ of een verrassingspakket.

Bron foto: https://www.voordekunst.nl/projecten/5797-de-grote-landelijke-genoegdagThere are 4 comments

Add yours

Post a new comment