100 happy days

100 Happy Days

Gelukkig zijn, wat is dat nu toch eigenlijk? Ben jij gelukkig? Ben ik gelukkig? Als ik even een moment pauze neem en kijk naar mijn leven ben ik relatief tevreden. Ik heb een man, twee (meestal) schatten van kinderen, een huis en de unieke gelegenheid om vanuit huis te doen waar ik echt blij van word: schrijven. Toch zijn er ook dingen waar ik minder blij van word. De dagelijkse rommel in huis, de enorme waslijst van dingen die ‘moeten’, de zoveelste griepepidemie in huis, kinderen die niet naar me luisteren, het gebrek aan tijd voor mijzelf en vooral het gebrek aan uren in een dag waardoor ik nooit alles kan doen wat ik graag zou willen doen. In het dagelijks leven merk ik dat ik deze negatieve punten al gauw een hele dag laat overschaduwen. Ik ren van hot naar her, probeer mijn to do lijstje maar wanhopig tot een goed resultaat te brengen en daarbij vergeet ik steeds vaker om toch vooral eens stil te staan en te genieten van het moment. Soms besef ik ineens hoe groot mijn kinderen eigenlijk al worden. Mijn zoon lijkt ineens van het één op het andere moment een stuk langer en een stuk wijzer en alhoewel mijn hart enerzijds gloeit van trots is het ook gelijk een triest moment omdat de maanden voorbij lijken te vliegen en ik altijd maar het gevoel heb dingen te missen en niet echt in het moment te leven. Vooral met kinderen lijkt dit nu extra belangrijk te zijn omdat, de clichés zijn waar, het allemaal al zo snel gaat. Ik wil niet meer rennen door het leven, het gevoel hebben telkens de boot te missen en achter de feiten aan te lopen. Ik wil genieten van elke dag, van alle kleine momentjes die ons leven juist zo uniek en zo leuk maken. Maar hoe doe je dat? Om mijzelf uit te dagen om meer stil te staan bij deze gelukkige momenten in mijn leven neem ik deel aan de 100 Happy Days challenge. Kan ik 100 dagen op een rij gelukkig zijn?

De 100 Happy Days challenge is gestart door Dmitry Golubnichy die in een moment van helderheid ineens besefte hoe ontevreden en ongelukkig hij eigenlijk was in zijn leven terwijl hij daar eigenlijk weinig reden toe had. Hij besloot zijn aandacht eens te richten op alle positiviteit in zijn leven en zo elke dag iets te delen waar hij gelukkig van werd met de hashtag #100happydays. Al snel volgden zijn vrienden, kennissen en uiteindelijk vreemden van over de hele wereld. Iedereen besloot meer stil te staan bij zijn of haar geluksmomenten van de dag en deze te delen met de wereld via deze hashtag op social media. Maar wat bereik je daar nu mee? Het idee van Dmitry Golubnichy is dat je door de challenge elke dag meer stil gaat staan bij alle positieve aspecten van jouw leven. Je wordt uitgedaagd om in elke dag iets moois te vinden en elke dag iets te doen waar je gelukkig van wordt. Door de lengte van de challenge kun je een echte verandering in jouw instelling bereiken en bewuster in het leven staan en actief werken aan een gelukkiger bestaan. Door deze geluksmomenten te delen via social media bereik je ook andere mensen en wie weet raken zij wel geïnspireerd om ook op zoek te gaan naar hun geluksmomenten. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook anderen.

Ik ga in elk geval de uitdaging aan. Jij ook? Vanaf morgen zal ik dagelijks mijn geluksmomenten delen op Instagram met de hashtag #100happydays. Natuurlijk zal er ook regelmatig een update van de challenge volgen op Awkward Duckling onder de titel ‘Oh Happy Days’. Voor meer achtergrondinformatie over de challenge kun je een kijkje nemen op de website van 100 Happy Days. Veel geluk toegewenst!

Update: Ik ben vol goede moed begonnen met de 100 Happy Days challenge, maar merkte na een maand dat het toch enigszins geforceerd voelde om elke dag een post op Instagram te plaatsen. Natuurlijk is het goed om elke dag stil te staan bij de kleine geluksmomentjes, maar ik heb niet altijd een telefoon of camera in de aanslag om deze mooie momentjes vast te leggen en sommige dingen zijn ook niet op beeld vast te leggen. Daarnaast heb ik een strikt beleid om mijn kinderen niet vol op beeld te zetten op mijn blog of social media, en dat bemoeilijkt de zaak ook. Daarom heb ik na een maand besloten niet meer verder te gaan met deze challenge. 
Bron foto: Brandi Redd @ UnsplashThere are 6 comments

Add yours
 1. Linda - Zaailingen

  Had jij een tijdje terug niet ook dat jubileumnummer van hoe-heet-dat-blad-ook-alweer? Daar stonden ook honderd dingen in die je kon doen om stil te staan bij je geluk. Ik heb toen heel erg staan twijfelen om dat te gaan doen, maar wilde mezelf uiteindelijk niet nog een opdracht opleggen.
  Een vriendin van me post elke dag een happy-things-foto op Instagram. Eén plaatje per dag met bijschrift. Meestal gewoon van een lekker toetje of mooie bloem, maar ik vind dat ook wel een leuk idee 🙂

  • awkwardduckling

   Ja klopt, van Happinez was dat. Een heel leuk idee en er stonden veel inspirerende ideeen in. Ik denk dat je met deze challenge veel dichter bij jezelf blijft en het daardoor veel laagdrempeliger is. Als je het eens leuk vindt om zoiets te doen, kun je natuurlijk ook incidenteel zoiets doen. Ik ben ervan overtuigd dat alle beetjes helpen.

 2. Marianne

  Oh wat herkenbaar! Van die drukte en het gevoel hebben ongelukkig te zijn, terwijl daar eigenlijk geen reden voor is. Goed idee ook, misschien doe ik wel mee. Ik vind de laatste loodjes van mijn zwangerschap best zwaar, dus kan wel een positieve mindset gebruiken 🙂

  • awkwardduckling

   Oeh, die laatste loodjes zijn ook zo zwaar :(. Gelukkig heb je wel veel om je op te verheugen en kan de challenge zeker helpen om daar meer rust voor te nemen en bij stil te staan. Heel veel succes nog met die laatste loodjes!


Post a new comment