Streekmarkt Twente

Streekmarkt Twente

Ik laat jullie op Awkward Duckling regelmatig kennismaken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de Streekmarkt Twente: een markt die elke maand in Delden wordt georganiseerd en waar je kennis kunt maken met de heerlijkste en mooiste streekproducten.

Streekmarkt Twente

Twente is natuurlijk een prachtige streek in Nederland en is rijk aan akkerbouw en veeteelt. Hierdoor vind je enorm veel mooie bedrijven en gepassioneerde producenten in de streek en geniet je hier van veel lokale producten. Op de Streekmarkt Twente maak je kennis met een selectie van deze mooie lokale producten. De markt is een initiatief van een aantal belangstellenden en producenten en vond in april 2009 voor de eerste keer plaats. De markt is sinds die tijd enorm in omvang toegenomen en uitgegroeid tot de leukste boerenmarkt van Oost-Nederland.

Streekmarkt Twente

Op de Streekmarkt Twente bezoek je de kramen van diverse lokale producenten en aanbieders en maak je kennis met de beste producten uit de streek. Voor groente en fruit kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de kraam van Eko Twento, Slaghekke Asperges, Fruitboerderij Oold Blaenk, ‘t Nye Eskes chutney’s en fruitsappen, Kruidenhuis ‘t Vlo en Bosbessenkwekerij La Francaise. Voor lokaal gebrouwen dranken kun je een bezoek brengen aan de kramen van Pauw Bierbrouwerij of de Wijngaard Hof van Twente. Voor zuivelproducten ben je bij de kramen van Kaasboerderij Möllinkwoner, ‘t Loaboerke ijsboerderij, Kaasboerderij Keuper, De Wolverlei en De Boderie aan het juiste adres en vlees en vis is te koop bij onder andere de kramen van Palingrokerij Profarm, Trea Pierik Gerookte Specialiteiten, De Feijterhof, Rob Kleinsman Vlees en Erve Nijhuis Twents Landvlees. Brood, banket en meelproducten zijn verkrijgbaar bij Korenmolen Windlust, Keuper Pasta, Menno’s zuurdesembrood en Cynthia’s Sanderink Gebak en naast al deze kramen voor de wekelijkse verse boodschappen kun je op de markt ook nog een bezoek brengen aan de kramen van Antonia’s Ambachtelijke Mosterd & Delicatessen, De Kleine Muyl, Exterkate Honing. Culibes en Biosmulshop Ekoway.

Streekmarkt Twente

Je kunt de Streekmarkt Twente elke eerste zaterdag van de maand bezoeken van 09.00 uur tot 15.00 uur bij de Oude Blasiuskerk bij de Marktstraat in Delden. Voor meer informatie over de markt kun je een bezoek brengen aan de website van de Streekmarkt Twente.

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/Streekmarkttwente/

2 gedachten over “Streekmarkt Twente”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *