krom pastinaak festijn

Krom Pastinaak Festijn op het Plein

Wist je dat zo’n 20% van alle pastinaken die worden geteeld niet eens in de winkel of op ons bord belanden omdat ze niet ‘mooi’ genoeg zijn om verkocht te worden? Er wordt ons verteld dat de consument graag rechte pastinaken koopt en de kromme pastinaak liever links laat liggen. Dat gaat natuurlijk compleet in tegen de filosofie van Kromkommer: de organisatie die zich al sinds 2012 inzet om van krom het nieuwe recht te maken en groente en fruit in ons land te redden van de verspilling met hun heerlijke soepen en spraakmakende acties. Op dinsdag 20 juni komen zij weer in actie met het Krom Pastinaak Festijn om de kromme pastinaak de aandacht te geven die het verdient!

krom pastinaak festijn

Tijdens het Krom Pastinaak Festijn wordt maar liefst 1500 kg kromme pastinaken gedeponeerd op het Plein in Den Haag om zo de politiek te attenderen op het probleem van onzinnige kwaliteit- en schoonheidseisen voor groente en fruit en aandacht te vragen voor deze nodeloze verspilling. Want deze standaard en deze voedselverspilling is niet alleen de verantwoordelijkheid van de producent, winkelier en de consument, maar ook zeker van de politiek. Deze ludieke actie van Kromkommer is onderdeel van hun campagne ‘Krom + Recht: dat is pas echt’. Naast deze actie lanceert Kromkommer ook een nieuwe pastinaaksoep, gemaakt van talloze geredde kromme pastinaken, en wordt er een advertentiecampagne gestart.

krom pastinaak festijn

Wil jij ook deelnemen aan de actie en opkomen voor alle kromme groente out there? Kom dan op dinsdag 20 juni van 11.00 uur tot 15.00 uur pastinaken redden op het Plein in Den Haag. Tegen een kleine bijdrage voor de telers kun je zo al deze kromme, maar heerlijke, pastinaken redden van de verspilling en tegelijkertijd een duidelijke boodschap afgeven aan de politiek. Voor meer informatie over deze actie kun je een bezoek brengen aan de website van Kromkommer. Meld je ook zeker aan als participant via de Facebookpagina van het Krom Pastinaak Festijn op het Plein.

Bron foto’s: KromkommerThere are no comments

Add yours