Jouw Stek

Jouw Stek

Tuinieren en moestuinieren wordt steeds populairder in ons land. Steeds meer mensen ervaren de ontspannen werking van tuinieren en vinden het fijn om hun eigen groente, fruit en kruiden te telen om zo precies te weten waar hun maaltijd vandaan komt. Toch is een tuin voor veel mensen slechts een droom. Als je in een grote stad als Amsterdam woont beschik je vaak niet over een tuin en waar moet je dan zijn met jouw (moes)tuinkriebels? Gelukkig zijn er ook heel veel mensen in de buurt die wel een tuin hebben, maar niet de tijd, het geduld of de groene vingers hebben om er zelf mee aan de slag te gaan. Het nieuwe platform Jouw Stek wil graag deze mensen met elkaar in contact brengen.

Jouw Stek

Jouw Stek is op 18 juni een pilot gestart in Amsterdam Oud-West en De Baarsjes om Amsterdamse tuineigenaren te matchen met Amsterdammers met groene vingers zonder eigen tuin. Via hun platform kunnen vragers en aanbieders eenvoudig met elkaar in contact komen. Dit mooie nieuwe initiatief droomt niet alleen van meer groen in de stad, maar hoopt ook verbinding te brengen in de wijk door mensen met elkaar in contact te brengen. De meeste mensen weten tegenwoordig nog nauwelijks wie hun buren zijn, maar onder het genot van een kopje koffie en met de schoffel in de hand wordt het toch een stuk eenvoudiger om een band op te bouwen met elkaar en beter kennis te maken met de buren en de buurt.

Jouw Stek

Jouw Stek is door De Gezonde Stad op 18 juni gelanceerd in Amsterdam Oud-West en De Baarsjes. Tijdens die evenement zijn 15 ‘tuinkoppels’ gematcht en deze koppels zullen tot en met september 2017 samen aan de slag gaan met de tuinen. Mocht het project een succes zijn dan zal Jouw Stek ook actief worden in andere stadsdelen van Amsterdam.

Fotograaf: Maarten DelobelThere are no comments

Add yours